Rétegenként:
I.
25 dkg darált keksz
5 dkg rama margarin
5 dkg porcukor
kb. 1 dl tej
II.
20 dkg túró
5 dkg porcukor
2 dl. tejszín
1 cs. vaníliás cukor
citromhéj
III.
2 cs. Aranka pudingpor
5 dl. tej
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. habfix
1 kk zselatin
IV.
2 dl. tejszín
5 dkg. porcukor
1 cs. habfix
I.
A hozzávalókat összekeverem, Torta formának az alján, vagy kisméretű tepsiben elsimítom.
II.
A hozzávalókból simára kevert krémet készítek, aki szereti, a fél citrom levét is belecsavarhatja. Egyenletesen az első rétegre halmozom.
III.
A pudingporból az utasításnak megfelelően elkészítem a krémet, ez a következő réteg. Kipróbáltuk már mogyorósból, csokisból, vaníliásból is. Ez a következő réteg-
IV.
A hozzávalókból kemény habot próbálok verni és ez az utolsó "emelet"
A hulala tejszínből sikerült idáig a legjobban.
A hab tetejét lehet még díszíteni csokireszelékkel, torta dísszel, aszalt gyümülccsel.
Egy deci, kevés cukorral ízesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A megmaradt tejből a liszttel, csipetnyi sóval meg 18 dkg cukorral sűrű tésztát keverünk, és az éleszt...
Elkészítési idő:A túrót összetöröd, hozzáadod a joghurtot, a citromhéjat és az édesítőt. A habtejszínt felvered. Zselatint feloldod egy kevés vízben, felmelegíted. Utána picit hagyod hűlni, és hoz...
Elkészítési idő:Az összes hozzávalót a gép üstjébe mértem és 15 perc alatt a szokásosnál kissé lágyabb tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam tizenöt percig kelni. Késes aprítóba mért...
Elkészítési idő: Kb. 1 óra