6 szelet sertéshús (1 cm, vagy picit vastagabb) /comb, tarja/
3 gerezd fokhagyma
1-2 édes paprika
1 kis fej hagyma
só, bors
fűszersó ami lehet mindenkinek a kedvére való
1,5 dl víz
30 dkg sertés zsír
A hússzeleteket sózom, frissen őrölt borssal megszórom. Amíg felszeletelem a hagymát, fokhagymát( kb. fél centis csíkokra), paprikát, állni hagyom. Egy serpenyőbe öntöm a vizet, a zsírt szeletekben elosztom, megszórom fűszersóval, ráfektetem a hússzeleteket, a tetejére halmozom a fokhagymát, hagymát, paprikát. Alacsony fokozaton lefedve elkezdem párolni. Amikor az aláöntött vizet elfőtte, a szeleteket megfordítom, mindkét felüket kb. 15 perc alatt pirosra sütöm.
Köret ízlés szerint.
A megmaradt húsokat friss kenyérre lehet kenni a pecsenye zsírral. NEM FOGYÓKÚRÁZÓKNAK !
A felforrósított zsiradékon pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a felkarikázott zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a megtisztított, felnegyedelt paradicsomot. Ha...
Elkészítési idő: kb. 1 óraA szűzérméket felkarikázzuk 2 cmes karikákra. Kicsit kiklopfoljuk a húst. Lereszeljük a fokhagymát. A fokhagymára olivát öntünk , ételízesítőt, sót, borsot teszünk rá és ezzel a...
Elkészítési idő:A darált húsból, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, vízben áztatott zsemlével, fokhagymával egybe fasírtot készítek, a közepébe főtt tojást teszek és kizsírozott tepsibe ra...
Elkészítési idő: 20