Családireceptkönyv.hu

Pecsenye sülthusi


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 szelet sertéshús (1 cm, vagy picit vastagabb) /comb, tarja/
3 gerezd fokhagyma
1-2 édes paprika
1 kis fej hagyma
só, bors
fűszersó ami lehet mindenkinek a kedvére való
1,5 dl víz
30 dkg sertés zsír

Elkészítés:


A hússzeleteket sózom, frissen őrölt borssal megszórom. Amíg felszeletelem a hagymát, fokhagymát( kb. fél centis csíkokra), paprikát, állni hagyom. Egy serpenyőbe öntöm a vizet, a zsírt szeletekben elosztom, megszórom fűszersóval, ráfektetem a hússzeleteket, a tetejére halmozom a fokhagymát, hagymát, paprikát. Alacsony fokozaton lefedve elkezdem párolni. Amikor az aláöntött vizet elfőtte, a szeleteket megfordítom, mindkét felüket kb. 15 perc alatt pirosra sütöm.
Köret ízlés szerint.

Trükkök, tippek, praktikák:


A megmaradt húsokat friss kenyérre lehet kenni a pecsenye zsírral. NEM FOGYÓKÚRÁZÓKNAK !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Svéd húsgombóc
Svéd húsgombóc

Először a húsgombócokhoz az olíva olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd levesszük a tűzről és félretesszük. Egy tálba tesszük a két féle húst, majd hozzáadjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Mátrai borzaska
Mátrai borzaska

A karajt előkészítem, jó nagyra kiklopfolom, sózom, borsozom. A lisztből félre teszek 2-3 evőkanálnyit, a többit kikeverem a tojásokkal és annyi tejjel, hogy sűrű, de még folyékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött hús
Töltött hús

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és befűszerezzük. Sonkát és egy darab sajtot teszünk rá, úgy csomagoljuk bele, hogy ne látszódjék ki sehol. Bundázzuk be, lisztbe forgatju...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott sertésszelet sajttal töltve
Rántott sertésszelet sajttal töltve

A sertéshúst vékony szeletekre vágom, megsózom, majd egy-egy szelet sajtot teszek két szelet közé. A lisztbe teszek egy kis borsot, megforgatom benne, majd tojásba mártom, zsemlemo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk