6 szelet sertéshús (1 cm, vagy picit vastagabb) /comb, tarja/
3 gerezd fokhagyma
1-2 édes paprika
1 kis fej hagyma
só, bors
fűszersó ami lehet mindenkinek a kedvére való
1,5 dl víz
30 dkg sertés zsír
A hússzeleteket sózom, frissen őrölt borssal megszórom. Amíg felszeletelem a hagymát, fokhagymát( kb. fél centis csíkokra), paprikát, állni hagyom. Egy serpenyőbe öntöm a vizet, a zsírt szeletekben elosztom, megszórom fűszersóval, ráfektetem a hússzeleteket, a tetejére halmozom a fokhagymát, hagymát, paprikát. Alacsony fokozaton lefedve elkezdem párolni. Amikor az aláöntött vizet elfőtte, a szeleteket megfordítom, mindkét felüket kb. 15 perc alatt pirosra sütöm.
Köret ízlés szerint.
A megmaradt húsokat friss kenyérre lehet kenni a pecsenye zsírral. NEM FOGYÓKÚRÁZÓKNAK !
1. A sertéscsülköt ételízesítő porral és 3-4 gerezd fokhagymával ízesített vízben olyan puhára főzzük (kb. 2 óra), hogy a csonton könnyedén ki tudjuk emelni belőle. 2. A csülkö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, a zsírt felhevítjük, a hagymát, paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A húst elősütjük egy kanálnyi zsíron, kb. 3-4 perc alatt szép kéreg s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kicsontozott sertéskarajt szeletekre vágom, és vékonyra kiverem. 2. Sóval, borssal meghintem. 3. A gombát, a gépsonkát és a szárnyas májat egyforma kockára vágom....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sajtot lereszelem, hozzá adom a tojást, a mustárt, a reszelt fokhagymát, az aprított snidlinget, sózom, borsozom, felöntöm a sörrrel és alaposan kikeverem. A húst két ujjnyi sze...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű