Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pecsenye sülthusi


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 szelet sertéshús (1 cm, vagy picit vastagabb) /comb, tarja/
3 gerezd fokhagyma
1-2 édes paprika
1 kis fej hagyma
só, bors
fűszersó ami lehet mindenkinek a kedvére való
1,5 dl víz
30 dkg sertés zsír

Elkészítés:


A hússzeleteket sózom, frissen őrölt borssal megszórom. Amíg felszeletelem a hagymát, fokhagymát( kb. fél centis csíkokra), paprikát, állni hagyom. Egy serpenyőbe öntöm a vizet, a zsírt szeletekben elosztom, megszórom fűszersóval, ráfektetem a hússzeleteket, a tetejére halmozom a fokhagymát, hagymát, paprikát. Alacsony fokozaton lefedve elkezdem párolni. Amikor az aláöntött vizet elfőtte, a szeleteket megfordítom, mindkét felüket kb. 15 perc alatt pirosra sütöm.
Köret ízlés szerint.

Trükkök, tippek, praktikák:


A megmaradt húsokat friss kenyérre lehet kenni a pecsenye zsírral. NEM FOGYÓKÚRÁZÓKNAK !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs vi
Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs vi

A zsírt a serpenyőben felhevítjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és átpirítjuk benne. Közben 5 tojást felütünk, felverünk, belekeverjük a felaprított medvehagymát. Az egésze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott töltött karaj
Rántott töltött karaj

A vastagabbra szeletelt húst félbe vágjuk úgy, hogy ne vágjuk szét! Enyhén kiveregetjük, sózzuk. A töltelékhez: A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk, a főtt tojásokat fel...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Töltött tócsi gombás mázzal
Töltött tócsi gombás mázzal

Lácd fenn!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgombóc fokhagymás szósszal
Húsgombóc fokhagymás szósszal

A húst, a rizst, az apróra vagdosott hagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, fűszerezzük és jól összegyúrjuk. Ételízesítős, forró vízbe kisebb gombócokat engedünk, majd lassú tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk