Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas,
- 2 fej vöröshagyma,
- 6 gerezd fokhagyma,
- 2 tk őrölt fűszerkömyén,
- 2 tk majoranna,
- 1 tk lestyán,
- 4 ek sertés sült zsír,
- 3 szelet füstölt szalonna,
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors,
Elkészítés:
A húst alaposan besózom, megszórom az őrölt köménnyel.
2 ek zsírt felolvasztok, belekeverem a reszelt fokhagymát, bekenem vele a besózott, köménnyel megszórt húst, megszórom majorannával, lestyánnal, frissen őrölt tarka borssal.
Ráhalmozom a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, hozzáadok még két evőkanál zsírt, rápakolom a bevagdalt szalonnát, öntök rá egy dl vizet, befedem és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30 percet sütöm, majd visszaveszem a hőmérsékletet 150 fokra, marad a légkeverés és további 5-6 órát sütöm! A sütési idő sütőnként változhat és függ a hús vastagságától is.
Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével, friss saltával, savanyúsággal kínálom.
Mi nagyon szeretjük hozzá az édesburgonya pürét és az uborkasalátát.
A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagolju...
Elkészítési idő:A vöröshagymát és a fokhagymát egészen apróra vágtam – pontosabban géppel aprítottamA sárgarépát géppel apróra reszeltemA darált húst, a hagymákat és a sárgarépát összeöntöttemRáüt...
Elkészítési idő:Először a húsgombócokhoz az olíva olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd levesszük a tűzről és félretesszük. Egy tálba tesszük a két féle húst, majd hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: