4 tojás sárgája
35 dkg liszt
tejföl
2 ek. cukor
kb 2 ek rum vagy 1kanál rumaroma
1 cs sütőpor
csipet só
porcukor és vaníliás cukor a szóráshoz
A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük. Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk. Derelyemetszővel végig vágjuk a tésztát, 4-6 cm széles csíkokra. A hosszú tésztacsíkot 8-12 cm-es darabokra vágjuk. Minden darab közepére vágj egy lyukat. A lyukon húzd át az egyik tésztaszárat, de még jobb, ha mind a kettőt áthúzod. Így érjük el a csöröge jellegzetes formáját.
A csőrögéket forró olajban mindkét oldalukon világos aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Végül vaníliás porcukorral megszórjuk.
A pudingpor kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük és mindkettőbe belegyúrunk egy-egy csomag pudingport. Kis gombócokat formázunk belőlük, kb 20 grammosak l...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűAz almákat, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük őrölt fahéjjal, cukorral és a vaníliás cukorral. Egy lábasban picit megfőzzük. A cukrot a tojásokkal jó habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy villával fellazítjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, a citrom héját, majd a liszteket, amibe belekevertük a sütőport, és jól összekeve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes