4 tojás sárgája
35 dkg liszt
tejföl
2 ek. cukor
kb 2 ek rum vagy 1kanál rumaroma
1 cs sütőpor
csipet só
porcukor és vaníliás cukor a szóráshoz
A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük. Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk. Derelyemetszővel végig vágjuk a tésztát, 4-6 cm széles csíkokra. A hosszú tésztacsíkot 8-12 cm-es darabokra vágjuk. Minden darab közepére vágj egy lyukat. A lyukon húzd át az egyik tésztaszárat, de még jobb, ha mind a kettőt áthúzod. Így érjük el a csöröge jellegzetes formáját.
A csőrögéket forró olajban mindkét oldalukon világos aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Végül vaníliás porcukorral megszórjuk.
A vjat a cukorral habosra klell keverni. a tojást hozzáadva tovább kell keerni. A maradék szárazanyagot hozzákeverve kis gombócokat kell a tepsire tenni. 200 fokon 12 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűx
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű