Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs sütőpor
csipet só
1 db tojás (nagy)
kb. 1 dl hideg tej
1 ek kakaó
Töltelék hozzávalói:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
3 db tojásfehérje (nagy)
csipet só
4-5 ek sárgabaracklekvár
Habos-máz hozzávalói:
3 db tojássárga
15 dkg porcukor
1-2 ek hideg tej
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, majd szitáljuk át.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá a tojást, és egy kevés hideg tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután osszuk el három egyenlő részre, majd az egyik tésztához
adjuk hozzá a kakaót, és gyúrjuk alaposan össze.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a porcukrot, majd verjük kemény habbá.
A darált diót keverjük össze a vaníliás cukorral, majd két részletben adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabhoz, és óvatosan forgassuk össze.
Az egyik tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük bele az előzőleg sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Ezután kenjük meg a sárgabaracklekvárral, majd helyezzük rá a kinyújtott barna tésztát.
Ezután egyenletesen kenjük rá a habos-diós tölteléket, majd óvatosan helyezzük rá a maradék, kinyújtott tésztalapot.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, rögtön kenjük le a habos mázzal.
A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot, és 1 ek hideg tejet, majd keverjük kifehéredésig. (ha szükséges, még adhatunk hozzá tejet)
A sütőből kivett, forró sütemény tetejére egyenletesen kenjük rá a mázat, majd egy percre helyezzük vissza a sütőbe. (egy perc elég neki, mire kihűl a sütemény a hab is megszárad)
Ezután vegyük ki, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.
Előmelegítem a sütőt 180°C fokra. Én 2 tepsit szoktam sütőpapírral kibélelni, hogy csak be kelljen tolni a sütőbe a következő adagot. A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált mandula felét tedd a darálóba és addig járasd a gépet magas fokozaton, míg vajjá össze nem áll. Amikor kész, tedd hozzá a maradék darált mandulát, egy csipet sót és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük a vaníliával, és a cukorral, a pudingokkal, kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, és folytonos keverés közben sűrű krémmé főz...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk, aztán az összetevőket összegyúrjuk, 3 lapot sütünk. 2. Krém: 3 dl tej, 3 ek liszt péppé főzve, 25 dkg vaj, 20 dkg cukor kikeverjük, majd hozzákeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű