- 8-10 közepes paprika
- kb 40 dkg darált sertéscomb
- 8 dkg rizs
(- esetleg egy kisebb tojás)
- só, bors, vegeta
Paradicsomszósz
- 1 ek olaj
- 4-5 ek liszt
- 2 doboz kecskeméti paradicsompüré (az tartósítószer mentes, 1 doboz az 140 gramm, vagy kisebb, akkora, mint egy májkrém)
- Összekeverem a darált húst a rizzsel és a fűszerekkel
- Megtöltöm vele a kicsumázott paprikákat. Nem kell nagyon tele tölteni, mert nőni fog a rizs
- Lábosba rakom és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Nem túl sokat, mert kifő akkor az íze, meg a hús leve
- Először felforralom, majd kis lángon, lassú forrásban tartva kb 1-1,5 órán át főzöm
Paradicsomszósz elkészítése:
- Az olajon megforgatjuk a lisztet, de nem barnítjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a hideg paradicsompürét. Adunk hozzá egy kis vizet is a paprika levéből, szűrőn át. Amikor felforrt, a paprika levéből (megint szűrőn át) annyit öntünk hozzá, hogy nem túl sűrű, szószos állaga legyen.
- Amikor a szósz elkészült, akkor belerakjuk a paprikákat.
- Ha marad leve a paprikának, akkor az jó alaplé bármilyen leveshez
Dédike tett bele tojást, de az keményíti.
6 szelet csontnélküli karaj, amit folpack fóliával letakarva jól kiklopfolunk, végül mind a két oldalát besózzuk, ha megvan félre tesszük . A töltelékhez 0,5 kg darálthús, 2 db áz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósaj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA káposztát enyhén átmossuk, lecsepegtetjük, és egy nagyobb cserépedény aljába tesszük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a káposztán elegyengetjük. Megszórjuk apróra vágott...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű1. A combot felkockázzuk, a kolbászt karikára, a gombát szeletelve, a hagymát a füstölt szalonnát, zöldpaprikát és a paradicsomot szintén kockára vágjuk. 2. A füstölt szalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű