- 8-10 közepes paprika
- kb 40 dkg darált sertéscomb
- 8 dkg rizs
(- esetleg egy kisebb tojás)
- só, bors, vegeta
Paradicsomszósz
- 1 ek olaj
- 4-5 ek liszt
- 2 doboz kecskeméti paradicsompüré (az tartósítószer mentes, 1 doboz az 140 gramm, vagy kisebb, akkora, mint egy májkrém)
- Összekeverem a darált húst a rizzsel és a fűszerekkel
- Megtöltöm vele a kicsumázott paprikákat. Nem kell nagyon tele tölteni, mert nőni fog a rizs
- Lábosba rakom és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Nem túl sokat, mert kifő akkor az íze, meg a hús leve
- Először felforralom, majd kis lángon, lassú forrásban tartva kb 1-1,5 órán át főzöm
Paradicsomszósz elkészítése:
- Az olajon megforgatjuk a lisztet, de nem barnítjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a hideg paradicsompürét. Adunk hozzá egy kis vizet is a paprika levéből, szűrőn át. Amikor felforrt, a paprika levéből (megint szűrőn át) annyit öntünk hozzá, hogy nem túl sűrű, szószos állaga legyen.
- Amikor a szósz elkészült, akkor belerakjuk a paprikákat.
- Ha marad leve a paprikának, akkor az jó alaplé bármilyen leveshez
Dédike tett bele tojást, de az keményíti.
A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst leöblítem, leszárítom, majd kisujjnyi, a szalonnát vékonyra, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítom, a kápia paprikát kis kockákra darabolom. A szalonnát lassan kiol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst rostjaira merőlegesen 12 vastagabb szeletre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk, a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk rajta. (Annyi húst teszün...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű