A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg krémsajt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
só
bors
A töltelékhez:
40 dkg káposzta
40 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
1 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mozzarella
csipetnyi őrölt kömény
só
bors
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a darált húst is fűszerezzük. 10-15 percen át pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vagdosott hagymát is, majd ráhalmozzuk a tésztára. A tojást a tejföllel összekeverjük, majd a mozzarellát is apró darabokra vagdossuk és belekeverjük, a tetejére öntjük. 20-25 percen át sütjük 180 fokon és fogyaszthatjuk is. Különleges recept, ha ezt megkóstolod a kedvenced lesz!
A lapockát megmossuk és leitatjuk róla a nedvességet. Meglocsoljuk étolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjátok őrölt fűszerköménnyel. Behelyezzük egy tepsibe és 230 fokon sü...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KönnyűA körmöket jól megmossuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és a zsírban dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Amikor a hagyma már megfelelő áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst lehártyázzuk, majd mind a kettőt hosszában félbevágjuk. Ezután mind a négy szüzet egyesével, 3-3 hosszú csíkra vágjuk úgy, hogy az egyik végük egyben maradjon. Szorosan bef...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A húst kiverjük, és megsózzuk. 2. A gombát és a petrezselymet felaprítjuk, a sonkát vékonyra szeleteljük. 3. A fokhagymát összezúzzuk. 4. A húst beleforgatjuk a felv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz