menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott káposzta (tésztán)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg krémsajt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor

bors

A töltelékhez:
40 dkg káposzta
40 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
1 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mozzarella
csipetnyi őrölt kömény

bors

Elkészítés:


A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a darált húst is fűszerezzük. 10-15 percen át pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vagdosott hagymát is, majd ráhalmozzuk a tésztára. A tojást a tejföllel összekeverjük, majd a mozzarellát is apró darabokra vagdossuk és belekeverjük, a tetejére öntjük. 20-25 percen át sütjük 180 fokon és fogyaszthatjuk is. Különleges recept, ha ezt megkóstolod a kedvenced lesz!

Rakott káposzta (tésztán)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós, egészben sült csülök, egyszerűen
Avatar Karacs Rudolf Kedvelnék
Ropogós, egészben sült csülök, egyszerűen

1. A csülköt megmossuk, megtisztítjuk, ha esetleg van rajta pecsét, akkor azt levágjuk, egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd közepes fokozaton (nála...

Elkészítési idő: 4-6 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Update hamburger update amerikai káposztasalátával
Update hamburger update amerikai káposztasalátával

Össze kell csak pakolni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres mustáros máj (sütőben)
Fűszeres mustáros máj (sütőben)

Az előkészített májat helyezzük tűzálló tálba. A mustárt keverjük jól össze az olajjal, és adjuk hozzá a fűszereket. A fűszeres – olajos mustárt kenjük rá a májra, tegyünk rá alufó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A cigánypecsenye elkészítéséhez először kikeverjük a pácot: egy tálba öntjük az olajat, beletesszük az áttört fokhagyma felét, hozzáadjuk a fűszerpaprika felét, majd megsózzuk, meg...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk