60 dkg sovány sertés hús
PÁCHOZ:
1 tojásfehérje
2 ek. kukoricakeményítő
2 ek szójamártás
1 ek vörösborű1 mk só
1/2 mokkás kanál örölt bors
MÁRTÁSHOZ:
1 húsos zöldpaprika
1 húsos pirospaprika
15 dkg konzerv bambuszrügy
25 dkg konzerv ananász
3 ek olaj
4 ek szójamártás
3 ek 5%-os ecet
3 ek. ketchup
5 dl húsleves
csipet só
3 ek cukor
2 ek kukorica keményítő
TÉSZTÁHOZ:
1 tojás
3 púpozott ek liszt
3 púpozott ek kukorica keményítő
2 dl sör
csipet só
SÜTÉSHEZ: olaj
A húst 2 cm-es csíkokra vágjuk. A tojásfehérjét, keményítőt, szójamártástés a vörösbort habverővel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A húst beleforgatjuk és éetakarva 2 órán át frigóban érleljük.
A mártáshoz a kétféle paprikát kicsumázzuk, a húshoz hasonlóan csíkokra vágjuk. A bambuszrügyet lecsöpögtetjük, csíkokra metéljük.
Az ananászt kockákra daraboljuk.
Az olajat serpenyőbe öntjük, majd nagy lángon a paprikát 2 percig pirítjuk benne. A bambuszt, ananászt hozzáadjuk, a szóját az ecetet a ketchupot és a levest ráöntjük. Megsózzukmegcukrozzuk, 4-5 percig forraljuk. A keményítőt másfél dl vízzel simára keverjük, az ízes levet ezzel sűrítjük.
A tésztához a tojássárgát a liszttel, a keményítővel és a sörrel simára keverjük, kissé megsózzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk. A pácolt húsdarabokat beleforgatjuk és forró oljban aranysárgára sütjük, papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. Tálra rakjuk, a forró mártást ráöntjük és azonnal tálaljuk.
A karajt megmossuk, szárazra törüljük, bevágjuk, és téglalapnak szétnyitjuk. Enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, bőven megszórjuk aprított snidlinggel, rá...
Elkészítési idő: 2 óra1. Tedd a darált húshoz a két tojást, a przlit és a fűszereket. Keverd össze masszává. 2. Bélelj ki alufóliával egy tepsit. Tedd bele a darált húst úgy, hogy mindenhol egyenle...
Elkészítési idő:A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, dörgöljük át jó alaposan sóval, forgassuk meg lisztben, majd pirítsuk meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpi...
Elkészítési idő: 1 óra