Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Raffaello golyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A golyókhoz
160 g tejpor (sovány)
60 ml víz
95 g vaj (olvasztott)
85 g porcukor
80 g kókuszreszelék
45 szem mandula (egész, hántolatlan)
A panírozáshoz
kókuszreszelék

Elkészítés:




Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel.

A vizet, és a cukrot feltesszük főni.

Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát.

A kész masszát hagyjuk kb. 1 órán át állni. Folyamatosan figyeljük, ha jól formázható massza állaga lett, akkor golyókat formázunk a masszából, mandulaszemeket teszünk. Vigyázzunk, ha a massza túlságosan kihűl, nagyon nehezen formázható lesz!

Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.

Ezzel el is készültek a raffaello golyók.

Raffaello golyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Túrós kölesfelfújt
Túrós kölesfelfújt

A kölest átmossuk forró vízben, majd a tej és víz keverékében puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, még lefedve tartjuk 10 percig, mert a gőzben is duzzad. A tojásokat szétválasztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MOGYORÓS (DIÓS) EPERTORRTA
MOGYORÓS (DIÓS) EPERTORRTA

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, majd kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Püspökkenyér (maradék tojásfehérjéből)
Püspökkenyér (maradék tojásfehérjéből)

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verni. Hozzáadni a lisztet és az olvasztott Ramát. A diót, aszalt gyümölcsöt apróra vágni, mazsolát hozzáadni, majd belekeverni a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk tepsiben sütve --Citromhab
Fánk tepsiben sütve --Citromhab

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk