A golyókhoz
160 g tejpor (sovány)
60 ml víz
95 g vaj (olvasztott)
85 g porcukor
80 g kókuszreszelék
45 szem mandula (egész, hántolatlan)
A panírozáshoz
kókuszreszelék
Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel.
A vizet, és a cukrot feltesszük főni.
Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát.
A kész masszát hagyjuk kb. 1 órán át állni. Folyamatosan figyeljük, ha jól formázható massza állaga lett, akkor golyókat formázunk a masszából, mandulaszemeket teszünk. Vigyázzunk, ha a massza túlságosan kihűl, nagyon nehezen formázható lesz!
Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ezzel el is készültek a raffaello golyók.
A kölest átmossuk forró vízben, majd a tej és víz keverékében puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, még lefedve tartjuk 10 percig, mert a gőzben is duzzad. A tojásokat szétválasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, majd kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verni. Hozzáadni a lisztet és az olvasztott Ramát. A diót, aszalt gyümölcsöt apróra vágni, mazsolát hozzáadni, majd belekeverni a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű