A golyókhoz
160 g tejpor (sovány)
60 ml víz
95 g vaj (olvasztott)
85 g porcukor
80 g kókuszreszelék
45 szem mandula (egész, hántolatlan)
A panírozáshoz
kókuszreszelék
Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel.
A vizet, és a cukrot feltesszük főni.
Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát.
A kész masszát hagyjuk kb. 1 órán át állni. Folyamatosan figyeljük, ha jól formázható massza állaga lett, akkor golyókat formázunk a masszából, mandulaszemeket teszünk. Vigyázzunk, ha a massza túlságosan kihűl, nagyon nehezen formázható lesz!
Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ezzel el is készültek a raffaello golyók.
tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre főzzük forrpontig, mert összecsomósodhat. (Legjobb gőz fölött.) Levesszük, s ha a kihűlt, belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 175 fokra, és sütőpapírt terítünk 2 nagy tepsibe. 2 A diót, a mandulát és a mogyorót durvára őröljük, majd a cukrozott narancshéjat egészen apró darabkákr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kézzel tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk a töltelékhez valókat .elkészítjük rákenjük az alsó lapra, (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű