menu

Családireceptkönyv.hu

Cigánypecsenye


Írta:

Elk. idő: kb 1óra
Adag: 6 személy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg tarja, 30 dkg füstölt szalonna, 8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma, só ,bors, pirospaprika

Elkészítés:


A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)

A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.

Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.

Cigánypecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
A világ legízletesebb fasírtja – a fenséges recept
A világ legízletesebb fasírtja – a fenséges recept

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Rántott hús
Rántott hús

TEPSIBEN Tepsibe fél dl olaj, bele a panírozott húsok Tetejükre 5 dkg margarint / vajat morzsolni EM 190 fokos sütőben fedés nélkül 30 perc egyik oldal 20 perc másik oldal...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sajtos karaj
Karaj - Sajtos karaj

1. A karajt egészben hagyom, sóval, borssal, fűszerkeverékkel be-dörzsölöm, és olajjal meglocsolom. 2. Egy kevés vízzel megpárolom, majd zsírjára sütöm. 3. A nyers burgonyá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Cha gio - vietnámi tavaszi tekercs
Cha gio - vietnámi tavaszi tekercs

Forró vízbe beáztatom az üvegtésztát. Közben gépben felaprítom a hagymát, fokhagymát. Lereszelem a sárgarépát. Felaprítom a nyers garnélát. Egy tálban összekeverem a töltelék össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk