15 dkg liszt,2 tojás,15 dkg vaj,15 dkg cukor, 2 ek baracklekvár,
1 csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg tört étcsokoládé
Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A hozzávalókat pontosan kimérjük, majd néhány mozdulattal egy mély tálban elkeverjük. A kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk (csak a forma 3/4-ig töltsük meg,hogy legyen helyük “nagyra nőni” a sütőben), majd 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt készre sütjük. Hogy egészen biztosak legyünk abban, hogy megsültek a muffinjaink, tűpróbával ellenőrizhetjük.
A túrót törjük át. Keverjük hozzá a vaníliát, a reszelt citromhéjat, és a tojás sárgáját. (Ha lesz tojáshab a tetején. Ha nem, akkor nem muszáj). Ha hideg tejszínt verjük habbá és...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk (akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű). A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martin...
Elkészítési idő:A fehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzákeverjük a lisztet az előzőleg egy órán át szobahőmérsékleten tartott vajjal, majd a többi anyagot. Lassan sütjük. 180 fok, 20 perc.
Elkészítési idő: 30 perc