15 dkg liszt,2 tojás,15 dkg vaj,15 dkg cukor, 2 ek baracklekvár,
1 csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg tört étcsokoládé
Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A hozzávalókat pontosan kimérjük, majd néhány mozdulattal egy mély tálban elkeverjük. A kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk (csak a forma 3/4-ig töltsük meg,hogy legyen helyük “nagyra nőni” a sütőben), majd 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt készre sütjük. Hogy egészen biztosak legyünk abban, hogy megsültek a muffinjaink, tűpróbával ellenőrizhetjük.
Az 50 dkg lisztet, sót, 5 dkg margarint, 1/4 l vizet az ujjunk hegyével összedolgozunk, cipót formálunk belőle és a hűtőszekrényben fóliázva 20 percig pihentetjük. Kivéve 2 cm vast...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkeverjük, 200 fokon sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztás nélkül 8 percig verem, addigra kemény habot kapok. További keverés közben beleszórom először a cukrot, majd a zabkorpát. Előmelegített sütőben 180 fokon 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a darált diót összekeverjük a felolvasztott kókuszolajjal, a nyírfacukorral és a tojás sárgájával, majd a sütőpapírral kibélelt tortaformába lapítjuk a kezünkkel úgy, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű