Családireceptkönyv.hu

Húsvéti kiscsibe mignon


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
12,5 dkg darált mandula ,12,5 dkg porcukor ,1 tk vaníliás cukor
4 tojásfehérje ,1 citrom reszelt héja, és leve ,10 dkg liszt

Krém:
15 dkg vaj ,15 dkg vanília krém ,1 citrom reszelt héja és leve
2 cl vodka ,2 púpozott ek darált mandula

Vanília krém:
3 tojássárgája ,fél dl tej ,5 dkg vaj ,1 vaníliarúd kikapart magja
15 dkg kristálycukor ,1 csomag vaníliás pudingpor

Cukor bevonat - Fondant:
1 kg fondant ,1 tk sárga ételfesték ,1 cl vodka ,marcipán a díszítéshez

Elkészítés:


Tészta
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük: darált mandula, porcukor, vaníliás cukor, két tojásfehérje, egy citrom reszelt héja és leve. Robotgéppel összedolgozzuk.
A másik két tojásfehérjét kemény habbá verjük a robotgéppel, és a felét a mandulás masszához keverjük a liszttel együtt, majd a maradék habot is óvatosan beledolgozzuk.
A masszát egy normál csöves habzsákba töltjük, és a sütőpapírral bélelt tepsire cseppformákat nyomkodunk vele. Előtte kevés masszával leragaszthatjuk a sütőpapírt, nehogy a légkeveréses sütőben felemelkedjen.
A cseppformákat fél centire a papír fölött nyomjuk ki és a végét kicsit elhúzzuk.
200 fokos sütőben 6-7 percig sütjük, amíg picit megpirul.
Krém
A krém hozzávalóit egy nagy tálban robotgéppel alaposan kikeverjük.
Összeállítás
A megsült piskóta cseppeket mindenképpen hagyjuk kihűlni, ellenkező esetben a krém megolvadna rajta.
A citromkrémet habzsákba töltjük, és a tészta cseppekre kis köröket leírva egy krémtornyot hozunk létre, majd a csepp kiálló végénél, krémből is csinálunk egy farkincát. Az egészet fagyasztóba tesszük.
A kész fondant 55-60 fokosra felmelegítjük, vízzel hígítjuk, hogy folyós állagú legyen.
A fagyasztott, félig kész süteményeket a fondantban merítjük és egy villa segítségével a süteményrácsra tesszük, hogy lecsepegjen.
Mielőtt teljesen megszilárdul, készítsünk csőrt és tarajat a csibéknek piros marcipánból, szemeket fehér golyócskákból, étcsokoládéból a szemgolyót. A megszilárdult fondant bevonatra egy kis tasakba töltött fondant segítségével rajzoljuk meg a szárnyakat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rác rétes
Rác rétes

Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük...

Elkészítési idő: 105 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Rakott mákosguba
Rakott mákosguba

Ebből a mennyiségből több lesz mint fél kiló, de a gubához, csak annyit használok fel. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a tojás sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Birsalmás, gesztenyés kacsasült
Birsalmás, gesztenyés kacsasült

Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalma magházát, szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Wellington szűzpecsenye
Wellington szűzpecsenye

A húst előkészítjük, lehártyázzuk, a felesleges inaktól megtisztítjuk. Ha szükséges, akkor a két végét levágjuk, hogy egyenletesen vastag legyen a hús. Egy serpenyőben olajat forr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk