Tészta:
60 dkg liszt , 5 dkg élesztő, 3 tojássárgája , 3,5 dl tej , 3 ek cukor , csipet só , 2 ek olaj kelt tésztát készítünk !
Kakaós töltelék:
25 dkg margarin, cukor ízlés szerint, 3 ek sima kakaó por 1 ek liszt .
Tapasztalat ha lisztet teszünk a masszába nem folyik ki sülés közben a töltelék,össze keverjük
Elkészítés . A tésztát mikor össze dolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük kelni . Amikor duplájára nőtt elvágjuk 6 egyenlő részre ki nyújtjuk és megkenjük a masszával feltekerjük és meg ismételjük a műveletet . A kettőt össze fonjuk és vajazott tepsibe tesszük és még négy szer ezt megismételjük. Majd pihentetjük a kalácsot 20 percig . Lekenjük tojással és sütjük . Ha kész még melegen lekenjük olvasztott vajjal . Isteni finom !
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt 0,7 dl langyos tej (70 ml) 150 g natúr joghurt 1 tojás csipet só 4 púpos evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint) 5 dkg puha vaj 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tojások fehérjét habbá verjük. ◾️A tojások sárgáját az édesítővel, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, az olajjal, a vízzel és a sütőporos liszttel kikeverjük....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA fél liter tejet meglangyosítjuk, beleteszünk 2 dkg cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kiló lisztbe egy kis mélyedést készítünk, ebbe öntjük bele az élesztőt. Összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű