Tészta:
32 dkg cukor,22 dkg liszt,2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg darált dió,5 tojás,12 evőkanál víz,3 evőkanál olaj
1 evőkanál rumaroma,1 evőkanál citromlé,1 teáskanál sütőpor
A tetejére:
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor,2 evőkanál porcukor
4-5 evőkanál forró víz,5 dkg dió
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Amikor már megfelelő állagú, lassanként a vizet, az olajat és a citromlevet is hozzákeverjük. Ezután a kakaóport, a rumaromát, a darált diót és a lisztet is hozzáadjuk és jól összekeverjük, akár robotgépet is használhatunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A porcukrot és a kakaóport összekeverjük a forró vízzel, mikor már kenhető állagú, bevonjuk vele a süteményt és a diódarabokkal díszítjük. Mikor teljesen kihűlt szeletelhetjük.
A margarint felolvasztjuk, a mikrós edényt kivajazzuk. Az olvasztott margarint habosra keverjük a tojással és a cukorral. A lisztet és a grízt összekeverjük a sütőporral, és apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy hosszúkás jénai tál erre pont megfelel. A feketekávét a likőrrel kikeverjük. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tészta hozzávalóit. A krémhez a tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a cukrot és a diót. Kivajazzuk a kosárka formákat, belenyomkodjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű