0,5 kg lisztet,0,5 dkg cukor 1 dkg só,40 dkg vaj,1,3 dl tejszín
1,2 dl tej
A krémhez:
1l tej,32 dkg cukor,2 db vaníliarúd,9,5 dkg keményítő
12 db tojássárgája,7 db tojásfehérje,5 dkg vaj
A leveles tésztához összekeverünk 0,5 kg lisztet, 0,5 dkg cukrot, 1 dkg sót, 20 dkg vajat. Majd fokozatosan hozzáadunk 1,3 dl hideg tejszínt és 1,2 dl hideg tejet. Jól átgyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük minimum 20 percig. A hideg tésztát kinyújtjuk, 25 dkg lap vajat teszünk a tésztára és lapokra hajtva újra kinyújtjuk, majd ismét hűtőbe tesszük 20 percre. A tésztát 4 lapra osztjuk, ebből hármat kinyújtunk és két tepsi között egyenként 180 fokon 20-25 percig sütjük. A krémhez 1 l tejet felforralunk. Közben 15 dkg cukrot, 2 db vaníliarúd kikapart belsejét, 9,5 dkg keményítőt és 12 db tojássárgáját összekeverünk és 17 dkg cukorral felvert 7 db tojásfehérje habhoz adjuk a meleg krémet és az 5 dkg vajat. Azonnal a tésztára kenjük, rétegezzük és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
A tészta hozzávalóiból piskóta lapot készítünk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a gesztenyemassza kb. egy negyedét összemorzsoljuk, vagy lereszeljük, és a krémbe kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA 2 db egész tojást (szétválasztás nélkül) kikavarom a cukorral, belekavarom a mascarponet, majd óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt. A lefõzött feketekávéba beleteszem a ruma...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű