4 tojás, 23 dkg cukor, 30 dkg liszt, 4 dkg kakaó, 3 dl kefir, 1 dl olaj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 tasak sütőpor, 2 tasak vaníliás pudingpor, 8 dkg cukor, 8 dl tej, 4 dl habtejszín, 2-3 evőkanál méz,1 teáskanál zselatin, 50 dkg málna, 5 dkg fehér csokoládé, mentalevél
1. A pudingport összekavarjuk a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük.
2. A tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és habosra kavarjuk.
3. Hozzáadjuk a sütőporral meg a kakaóval összevegyített lisztet, az olajat meg a kefirt és összekavarjuk.
4. Egy 27x 37 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd egy evőkanállal a tetejére kanalazzuk a még meleg pudingot és kirakjuk 20 dkg málnával.
5. Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
6. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felmelegítjük. A habtejszínt felverjük, hozzáadunk 20 dkg málnát, a mézet meg a zselatint és összekavarjuk.
7. A málnahabot a kihűlt sütemény tetejére kenjük és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
8. A süteményt kockákra vágjuk és tetejére csokoládét reszelünk, majd a megmaradt málnával és mentalevéllel díszítjük.
Elkészítés: 350 gramm liszt, tojás, só, víz és az ecet keverékéből gyúrjunk egy tésztát, és hagyjuk fél órát hűvös helyen pihenni. A maradék lisztből és a vajból szintén gyúrjunk...
Elkészítési idő:A tészta: Tegyük egy edénybe a vizet, az olajat és a sót. Addig kavargassuk, míg felfő, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet, úgy, hogy egyenletes, csomómentes legy...
Elkészítési idő: 1óraA kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...
Elkészítési idő: