7 dkg porcukor, 20 dkg liszt + a nyújtáshoz, 6 dkg darált dió, késhegynyi őrölt fahéj, 14 dkg hideg vaj, 1 tojás, pici sütőpor. Tölteléknek 16 dkg lekvár, a bevonathoz pedig 10 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj, díszítésnek kókuszreszelék
A tésztához a cukrot, a lisztet, a darált diót és a fahéjat kimérjük egy tálba, majd a kockára vágott hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, amiből aztán cipót formálunk, és folpackba csomagolva legalább egy fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
Ha letelt a pihenési idő, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg mindegyik korongnak legyen párja. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól kellő távolságra, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
A korongokat összepárosítjuk, megkenjük az egyik felét lekvárral és összetapasztjuk a párjával. Ha megtöltöttük mindet lekvárral, felolvasztjuk a csokoládét az olajjal vízgőz fölött vagy mikróban. Az islereket belemártjuk a csokoládéba, és sütőpapírra tesszük. Amíg még nem kötött meg teljesen a bevonat, az islerek tetejét megszórjuk egy csipetnyi kókuszreszelékkel. Egy éjszakára hideg helyre tesszük, másnapra szépen megpuhul a lekvártól.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A cukrot, lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habbá verjük. A sárgáját, és a forró vizet hozzáadjuk a l...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: NehézLangyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a meggyet a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd forrástól számított 15-20 percig kis lángon rotyogtatjuk. A keményítőt feloldjuk a hideg vízben, a meggyhez öntj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű