menu

Családireceptkönyv.hu

Meggylekváros ishler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 dkg porcukor, 20 dkg liszt + a nyújtáshoz, 6 dkg darált dió, késhegynyi őrölt fahéj, 14 dkg hideg vaj, 1 tojás, pici sütőpor. Tölteléknek 16 dkg lekvár, a bevonathoz pedig 10 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj, díszítésnek kókuszreszelék

Elkészítés:


A tésztához a cukrot, a lisztet, a darált diót és a fahéjat kimérjük egy tálba, majd a kockára vágott hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, amiből aztán cipót formálunk, és folpackba csomagolva legalább egy fél órára hűtőbe tesszük pihenni.

Ha letelt a pihenési idő, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg mindegyik korongnak legyen párja. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól kellő távolságra, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.

A korongokat összepárosítjuk, megkenjük az egyik felét lekvárral és összetapasztjuk a párjával. Ha megtöltöttük mindet lekvárral, felolvasztjuk a csokoládét az olajjal vízgőz fölött vagy mikróban. Az islereket belemártjuk a csokoládéba, és sütőpapírra tesszük. Amíg még nem kötött meg teljesen a bevonat, az islerek tetejét megszórjuk egy csipetnyi kókuszreszelékkel. Egy éjszakára hideg helyre tesszük, másnapra szépen megpuhul a lekvártól.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Töltött red velvet muffin
Töltött red velvet muffin

Vegyél elő két tálat.Az egyikbe szitáld bele a lisztet, a kakaót, sütőport és szódabikarbónát és sót.A másikba töltsd a joghurtot, az olajat és üsd bele a tojásokat, majd alaposan...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A "mekis" pite
A "mekis" pite

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas fátyolkalács
Fahéjas fátyolkalács

A tejet, vajat, cukrot felmelegítjük, ne legyen forró. Mérjük a tálba a lisztet, sót, tojást, majd az élesztőt, és villával alaposan keverjük össze az egészet. Ezután egy fakanáll...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Sakktábla szelet
Sakktábla szelet

A hozzávalókat kikeverjük ketté választjuk az egyik részébe kakaót teszünk és megsütjük őket. Ha kihűltek kettévágjuk őket hosszában , rumos lekvárral megkenjük. Sárgára barnát, ba...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk