Tészta:
Hozzávalók: 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír, 1 cs. mézes fűszerkeverék, 4 evőkanál tejföl, 75 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!
Máz:
tojásfehérje, porcukor
Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele.
Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is
A tökéletes mézeskalács recept! gyors, rögtön süthető, isteni finom, puha
A tejet meglangyítom, 1 bögrényi mennyiségbe beleteszem az élesztőt
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. Napraforgó olajat a mustárral, sóval, borssal összekeverjük, és bepácoljuk vele a hússzeleteket. Kb. 2-3 órát pácoljuk. K...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes1. A 12,5 deka vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a keserűmandula-olajat, a túrót, a lisztet, a sütőport, ráreszeljük a marcipánt és a tész...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűAz összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor vizes, vagy olajos kézzel gyúrjuk át. Eltarthat 1-2 percig míg olyan lesz az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű