Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Nanaimo szelet - sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20x20 cm-es tepsihez vagy tálhoz
11 dkg vaj,5 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor (cukrozatlan),1 nagyobb tojás , 1 evőkanál vanília kivonat (elhagyható), 20 dkg durva kekszmorzsa (legyenek benne pici darabok is), 6 dkg kókuszreszelék, 5 dkg dió összetörve

A középső réteghez (krémhez):
6 dkg puha vaj,2 dl tej, 2 evőkanál vaníliás pudingpor,10 dkg cukor

A felső réteghez:
10 dkg étcsokoládé, 1,5 dkg vaj

Elkészítés:


1. Egy lábasban nagyon alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajat. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kakaóport és a cukrot - simára keverjük fakanállal. A tojást felverjük kézi habverővel és óvatosan beleöntjük a kakaós-vajas masszához (nem egyszerre, csak fokozatosan), közben folyamatosan gyorsan kevergetjük a kézi habverővel - nehogy összecsomósodjon a tojás a meleg vajas keverékben. Visszatesszük a tűzre alacsony hőfokra és még kb. fél percig kevergetjük, amíg szép fényes lesz és picit kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vanília aromát (elhagyható). Majd összekeverjük egy tálban ezt a masszát a kókuszreszelékkel, kekszmorzsával és a darabos dióval. (Ha nem akar összeállni, akkor adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejet, de ne legyen ragacsos massza - ha az ujjunkkal szépen belenyomkodjuk a tálba/tepsibe, úgyis szépen össze fog majd állni és dermedni a hűtőben.)
2. Egy 20x20 cm-es tálat vagy tepsit kivajazunk vékonyan, majd az ujjunkkal belenyomkodjuk az előzőleg elkészített tésztaalapot. Fóliával letakarjuk és betesszük a hűtőbe dermedni kb. 1 órahosszára.
3. A cukrot, pudingport és a tejet simára keverjük, majd alacsony lángon sűrűre főzzük - kevergetve kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és hozzáadjuk a pudingos krémhez és sima krémmé keverjük. A kekszes alapot kivesszük a hűtőből és rákenjük a vaníliás krémet.
4. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, levesszük a gőzről, elkeverjük a vajjal, majd rásimítjuk a krémes rétegre (villával csinálhatunk rá hullámos mintákat). A hűtőben dermesztjük 30-40 percig, majd szeletelve tálaljuk.
Szeletelésnél a kést mártsuk forró vízbe, töröljük meg papírtörlőben és szeleteljük, majd óvatosan vegyük ki a tepsiből, hiszen az alsó réteg a darabolt diótól és darabolt keksztől picit morzsalékos.


Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: A kekszet és a diót úgy szoktam darabosra törni, hogy beleteszem egy zacskóba, bekötöm a végét és egy húsklopfolóval ütögetem. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaóhab puding
Kakaóhab puding

Forrósítsd fel a vizet, és keverd bele a zselatint, folyamatosan keverve hűtsd le Amikor lehűlt, keverd a kókusztejszínbe, és add hozzá az édes kakaóport Pudingos tálba szórj va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás kókuszcsók
Vaníliás kókuszcsók

Egy kézi mixer segítségével a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, beleszórjuk a szódabikarbónát és a vanília őrleményt, vég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kekszes csoda sütés nélkül, ízletes édesség
Kekszes csoda sütés nélkül, ízletes édesség

A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába rakunk egy réteg kek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Román krémes
Román krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük. A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk