30 dkg liszt
13 dkg Ráma
13 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 db narancs
1/2 csomag sütőpor, csipet só
narancs lekvár
Mázhoz:
1/2 db narancs leve
15 dkg porcukor
A Rámát habosra keverjük a cukorral, a tojássárgájákkal, a sütőporral.
Hozzá adjuk a narancs reszelt héját, a levét, csipet sót, végül hozzá gyúrjuk a lisztet.
Egy órát pihentetjük (hűtőben).
Késfok vastagságúra nyújtva, kis méretű cakkos szaggatóval, korongokat szúrunk ki belőle.
Arany sárgára sütjük,170-180 fokon.
Ha kihűlt, kettőt narancslekvárral összeragasztunk.
A porcukrot a narancslével (ha kell kevés vízzel) jól kikeverjük, és a sütemény tetejét bevonjuk ezzel a mázzal.
1, Sütést megelőző napon a mézet meglangyosítjuk a gyömbért lereszeljük,és hozzákeverjük a mézhez. Legalább 1 napot állni hagyjuk. 2, Egy tálba tesszük a mézet,porcukrot,zsírt,toj...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki és süsd meg.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal, csipetnyi sóval elmorzsoljuk. A tojásokat kettéválasztjuk. Fél dl tejet a csöppnyi vajjal összeolvasztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rolád hozzávalóit öntsük tálba és gyúrjuk egybe. A krémhez először a vajat keverjük habosra a cukorral, majd a kókuszreszeléket és a kókuszitalt is keverjük hozzá (a kókuszita...
Elkészítési idő: 45 p Nehézség: Könnyű