30 dkg liszt
13 dkg Ráma
13 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 db narancs
1/2 csomag sütőpor, csipet só
narancs lekvár
Mázhoz:
1/2 db narancs leve
15 dkg porcukor
A Rámát habosra keverjük a cukorral, a tojássárgájákkal, a sütőporral.
Hozzá adjuk a narancs reszelt héját, a levét, csipet sót, végül hozzá gyúrjuk a lisztet.
Egy órát pihentetjük (hűtőben).
Késfok vastagságúra nyújtva, kis méretű cakkos szaggatóval, korongokat szúrunk ki belőle.
Arany sárgára sütjük,170-180 fokon.
Ha kihűlt, kettőt narancslekvárral összeragasztunk.
A porcukrot a narancslével (ha kell kevés vízzel) jól kikeverjük, és a sütemény tetejét bevonjuk ezzel a mázzal.
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetve összemelegítjük. Kicsi hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a szódabik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk egy fakanál segítségével. A tésztának ragacsosnak kell lennie, így ne aggódj az állaga miatt. Pici korongokat formázunk vizes kézzel és ...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a megolvasztott margarint, a cukrot, a vanillint, a sót és a két tojás sárgáját. 2. Folyamatos keverés mellett apránként, szitálva adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát nagyon apró kockákra felvágjuk. A kimért zabpelyhet összetörjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük (a felkockázott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű