Piskótához: 2 db tojás, 30 g kristálycukor, 30 g porcukor, 10 g kakaópor, 50 g liszt, 3 dl olaj, 5 g sütőpor
Töltelékhez: 170 g epervelő, 100 g porcukor, 3 cl Triple-sec (likőr), 10 g zselatin, 1,2 dl víz, 330 g tejszínhab,
Díszítéshez: 20 dkg eper, 2 tasak színtelen tortazselé, 5 dkg pirított, durvára tört dió
Elkészítése: a tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, a sárgáját a porcukorral kihabosítjuk, a kakaóport az olajjal elkeverjük.
A tojásfehérje habhoz adjuk a tojássárgáját és az olajjal elkevert kakaóport, majd a sütőporral elkevert lisztet is a masszához keverjük.
A masszát 22 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt kisütjük.
A töltelékhez az epervelőt a porcukorral és a Triple- seccel elkeverjük. A zselatint vízben megduzzasztjuk, majd felolvasztjuk.
A felvert tejszínhab harmadával elkeverjük az epervelőt és hozzáadjuk az olvasztott zselatint.
Végül a masszához adjuk a többi tejszínhabot is és határozott mozdulatokkal elkeverjük.
A tortaformából kivesszük a piskótát, levesszük róla sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába, és rátöltjük a tölteléket.
Hűtőben kb. 12 órát pihentetjük. Elkészítjük a tortazselét, vékonyan megkenjük a torta oldalát vele, majd rászórjuk a durvára tört diót.
A torta tetejét friss eperrel díszítjük, majd lassan leöntjük a maradék zselével.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojás sárgáját, ízlés szerint kakaót. Előmelegített sütőben megsüt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz.A lisztet a sóval elvegyítjük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a tojást, és sima tésztát gyúrunk. - Fóliába csomagoljuk, 20 percre hűtőbe tesszük. -Az almákat meghámozzuk, kettév...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180-200 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Ha nem szilikon, akkor sütőpapírral béleljük ki, ha szilikon, akkor semmi teendőnk. 2. Szétvála...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes