40-50 deka darált hús,,10 darab zöldpaprika,,egy fej vöröshagyma,
egy tojás,10 deka rizs,,só, bors, majoránna,petrezselyemzöldje,
3 deka zsír,1 liter paradicsommártás
A zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az ereket kiskanállal kikaparjuk és jól megmossuk. A rizst félpuhára fűzzük és lehűtjük. A húst megsózzuk, fűszerezzük és a finomra vágott, zsírban megpirított hagymával, egy tojással jól összegyúrjuk. Megtöltjük vele a víztől lecsurgatott paprikákat, majd lábasba tesszük, ráöntjük a paradicsommártást és lassú forralással puhára főzzük.
A burgonyát megpucoltam, kockákra vágtam, enyhén sós vízben puhára főztem, leszűrtem róla a levét. A meggybefőttet a levével együtt lábasba öntöttem. Beleraktam a cukrot, fahéjat...
Elkészítési idő: 1 oraElkészítése: A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával e...
Elkészítési idő:Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a csülköket. Nagy fazékban a sóból, borsból, fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből és a köményből páclevet készítünk annyi vízzel, ami el...
Elkészítési idő: