tészta: 35 dkg liszt, 1 tojás, 20 dkg margarin, 5-10 dkg cukor, 3 dkg élesztő, ( 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt) 1/2 sütőpor, csipet só, dió darabolva, baracklekvár
csokimáz:25 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 2-3 evőkanál kakaó,2 kanál forróvíz
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.3-4 cipóra osztjuk. Az első cipót a tepsi aljára nyújtjuk megkenjük bőven baracklekvárral,megszórjuk aprított dióval,cukrot szórunk rá majd így rétegezzük a többi tésztát is.Az utolsó tetejére nem teszünk semmit,megszurkáljuk a tetejét és megsütjük.Ha kihűlt csokimázat kenünk a tetejére és másnap ferdén felszeleteljük.
Csokimáz: 4 evőkanál kakaóport elkeverünk 4evőkanál nagyon forró vízzel. Hozzákeverünk egy evőkanál étolajat, majd 20 dkg porcukorral addig keverjük míg sima nem lesz. Pár csepp rumaromával ízesíthetjük. Egyből a süti tetejére kenhetjük nem kell hűtőbe tenni. Kb egy óra múlva szeletelhető.
Első lépésként feloldjuk az instant kávét forró vízben, majd átöntjük egy tálba, hogy könnyebben kihűljön és adunk hozzá a receptben szereplő cukormennyiségből kb. 2 evőkanálnyit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagát jól kikeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük, majd 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A csokikrémhez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű