Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Elk. idő: kb 80 perc
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta: 35 dkg liszt, 1 tojás, 20 dkg margarin, 5-10 dkg cukor, 3 dkg élesztő, ( 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt) 1/2 sütőpor, csipet só, dió darabolva, baracklekvár

csokimáz:25 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 2-3 evőkanál kakaó,2 kanál forróvíz

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.3-4 cipóra osztjuk. Az első cipót a tepsi aljára nyújtjuk megkenjük bőven baracklekvárral,megszórjuk aprított dióval,cukrot szórunk rá majd így rétegezzük a többi tésztát is.Az utolsó tetejére nem teszünk semmit,megszurkáljuk a tetejét és megsütjük.Ha kihűlt csokimázat kenünk a tetejére és másnap ferdén felszeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csokimáz: 4 evőkanál kakaóport elkeverünk 4evőkanál nagyon forró vízzel. Hozzákeverünk egy evőkanál étolajat, majd 20 dkg porcukorral addig keverjük míg sima nem lesz. Pár csepp rumaromával ízesíthetjük. Egyből a süti tetejére kenhetjük nem kell hűtőbe tenni. Kb egy óra múlva szeletelhető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Mézes francia krémes
Mézes francia krémes

A tésztához A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk. Majd a lisztet belegyúrjuk. Két részre osztjuk, 30x...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hókocka
Hókocka

A tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük (nem kell hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta). A krémhez a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Zabkása
Zabkása

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sportszelet recept
Sportszelet recept

A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk