tészta: 35 dkg liszt, 1 tojás, 20 dkg margarin, 5-10 dkg cukor, 3 dkg élesztő, ( 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt) 1/2 sütőpor, csipet só, dió darabolva, baracklekvár
csokimáz:25 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 2-3 evőkanál kakaó,2 kanál forróvíz
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.3-4 cipóra osztjuk. Az első cipót a tepsi aljára nyújtjuk megkenjük bőven baracklekvárral,megszórjuk aprított dióval,cukrot szórunk rá majd így rétegezzük a többi tésztát is.Az utolsó tetejére nem teszünk semmit,megszurkáljuk a tetejét és megsütjük.Ha kihűlt csokimázat kenünk a tetejére és másnap ferdén felszeleteljük.
Csokimáz: 4 evőkanál kakaóport elkeverünk 4evőkanál nagyon forró vízzel. Hozzákeverünk egy evőkanál étolajat, majd 20 dkg porcukorral addig keverjük míg sima nem lesz. Pár csepp rumaromával ízesíthetjük. Egyből a süti tetejére kenhetjük nem kell hűtőbe tenni. Kb egy óra múlva szeletelhető.
A tésztához A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk. Majd a lisztet belegyúrjuk. Két részre osztjuk, 30x...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük (nem kell hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta). A krémhez a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű