Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves


Írta:

Elk. idő: 1,5óra
Adag: 4-5fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéscomb
5 dkg (liba) zsír vagy olaj
30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa, 5-5 dkg zeller és karalábé)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1-2 babérlevél
2 evőkanál házi lecsóalap (vagy zöldpaprika és paradicsom, vagy idény szerint más)
kb. 1 evőkanál (csípős piros arany)
kb. 1 evőkanál őrölt pirospaprika
kb. 1 teáskanál egész kömény
csipet őrölt kömény
őrölt feketebors
40-50 dkg burgonya
ételízesítő
aprított petrezselyem és zeller zöldje (fagyasztott), szezonban csokorba kötött petrezselyem és zellerzöld a levesbe főzve

csipetnyi cukor
ízlés szerint kevés levestészta mehet bele a végén

Elkészítés:


A húst kb. 2x2 cm-es kockákra darabolom, a vöröshagymát finomra aprítom.Felhevített zsiradékban a vöröshagymát üvegesre dinsztelem, az egész köményt megfuttatom rajta, a húskockákat a zúzott fokhagymával magas hőfokon fehéredésig pirítom. Meghintem őrölt paprikával, a lecsóalapot belekeverem, annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi, sózom, borsozom, addig párolom rövid lével, ameddig a hús már majdnem megpuhult.
Hozzáadom az aprított zöldségeket (zellert, karalábét egyben), kiegészítem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék kapni, utána fűszerezem, ételízesítőt, kevés őrölt köményt adok hozzá. Kb. fél órát lassan főzöm.
A burgonyát megtisztítom, darabolom és a leveshez adom. Együtt főzöm még kb. 15 percig, közben csipetkét, vagy levestésztát szórok bele, csipetnyi cukorral, fokozom az ízeket, zöld fűszerrel ízesítem.

Gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

Megpucoljuk a fokhagymát, majd átnyomom fokhagymanyomón. Kevés olajon egy pillanatig párolom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Beleteszem a leveskockát és felforralom. Sózom, bosozom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A sertéscombot kockákra daraboljuk, majd egy lábasban felforrósítjuk a sertészsírt, és megpirítjuk benne a felkockázott húst. Miután megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyma-krémleves, francia módra
Hagyma-krémleves, francia módra

- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót,...

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk