50 dkg sertéscomb
5 dkg (liba) zsír vagy olaj
30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa, 5-5 dkg zeller és karalábé)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1-2 babérlevél
2 evőkanál házi lecsóalap (vagy zöldpaprika és paradicsom, vagy idény szerint más)
kb. 1 evőkanál (csípős piros arany)
kb. 1 evőkanál őrölt pirospaprika
kb. 1 teáskanál egész kömény
csipet őrölt kömény
őrölt feketebors
40-50 dkg burgonya
ételízesítő
aprított petrezselyem és zeller zöldje (fagyasztott), szezonban csokorba kötött petrezselyem és zellerzöld a levesbe főzve
só
csipetnyi cukor
ízlés szerint kevés levestészta mehet bele a végén
A húst kb. 2x2 cm-es kockákra darabolom, a vöröshagymát finomra aprítom.Felhevített zsiradékban a vöröshagymát üvegesre dinsztelem, az egész köményt megfuttatom rajta, a húskockákat a zúzott fokhagymával magas hőfokon fehéredésig pirítom. Meghintem őrölt paprikával, a lecsóalapot belekeverem, annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi, sózom, borsozom, addig párolom rövid lével, ameddig a hús már majdnem megpuhult.
Hozzáadom az aprított zöldségeket (zellert, karalábét egyben), kiegészítem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék kapni, utána fűszerezem, ételízesítőt, kevés őrölt köményt adok hozzá. Kb. fél órát lassan főzöm.
A burgonyát megtisztítom, darabolom és a leveshez adom. Együtt főzöm még kb. 15 percig, közben csipetkét, vagy levestésztát szórok bele, csipetnyi cukorral, fokozom az ízeket, zöld fűszerrel ízesítem.
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd belekeverjük a lisztet és folyamatosan...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűMagyaros, petrezselymes rántást készítünk. A rántást hideg vízzel felöntve, simára keverjük, hozzáadjuk a konzervbab leszűrt levét és állandó kevergetéssel felforraljuk. Megízleljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont apró kockákra daraboltam, majd jó ropogósra sütöttem. Kiszedtem tányérkára,ezt használtam majd a díszítéshez. A zsírjához hozzáadtam az apróra darabolt vöröshagymát és fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés (kb. 1 óra): 1. A csirkemell filét kockákra vágom (1-1,5 cm-es oldalú). 2. A hagymát, fokhagymát megpucolom, apróra vágom. 3. A répát megpucolom, kb. 3 mm vastagságú...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű