- 1 kg hús (lehet sertés, csirke, kakas)
- fél karalábé
- 1 zeller (akkora legyen, mint a karalábé)
- 2-3 szál zellerzöldjét
- egy méretesebb krumpli (legyen a karalábéhoz hasonló méretű)
- karfiol (nem olyan fontos, ha kimarad a levesből, az sem baj, ezért nem kell belőle olyan sok)
- kelkáposzta (kisebb méretű is elég)
- sárgarépa (ízlés szerint néhány szálat, de ne spórolj vele!)
- fehérrépa (szintén)
- 1 paradicsom (lehetőleg ne koktélparadicsom legyen)
- 1 zöld paprika
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika, petrezselyem
- 1 marék egész bors
- 2 db húsleveskocka
Nagyon fontos, hogy mindent alaposan tisztíts meg, mielőtt belehelyezed a fazékba! A húsokat jól mosd meg, a zöldségeket pucold meg. Néhány zöldséget kicsit korábban kell kivenni a levesből, mint a többit, mert különben nagyon szétfőnek, és túl intenzív ízt adnak a levesnek. Ilyen például a karfiol.
A lényeg: Miután megtisztítottad a hozzávalókat, fogd a szuper lábasodat és önts tele jó sok hidegvízzel. Ezután szépen helyezd bele a húsokat!
Az a bizonyos hab:
Amikor megjelenik a hab, a készülő leves tetején, szűrd le, akár kanállal, akár szűrővel, ezt a műveletet többször is megismételheted, miközben fő a leves.
A lehabozás után jöhetnek a zöldségek! Azért csak most, mert a vitamin ilyenkor tud a legjobban kioldódni belőlük, hiszen ekkorra a hús zsírja már kezd kifőni.
Ha nem fér el benne ennyi minden, akkor se add fel, a répákat óvatosan beledugdoshatod még, hogy mindenhova jusson belőle.
És akkor vérge elmehetsz a dolgodra. A leves szépen, lassan fődögélhet, néha azért pillants rá és kóstold meg, hogy elég sós lesz-e. Figyelj a hagymára, hogy mennyire főtt szét, ha úgy látod, hogy kezd szétesni, nyugodtad hajítsd bele a szemétbe, így nem úszkálnak majd darabkák a gyönyörű szép levesedben.
Ez a leves, bizony akár három órán át is főhet.Ne feledd, hogy végig lassú tűzön főzd, és semmiképp se kevergesd meg, mert attól zavaros lesz a leves!
Amikor minden megpuhult, óvatosan szedd ki a zöldségeket és a húst, hagyd leülepedni a levest és öntsd át egy üveg jénaiba! Azért ebbe javasoljuk, mert így szépen látszik majd a leves aranysárga színe!
A babot előző este beáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a feldarabolt húst. Mikor a hús félig megfőtt, a babot is beletesszük és...
Elkészítési idő: 1 óraZöldségeket megpucolom, megmosom és felkarikázom. A hagymát kis olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a felvágott zöldségeket is. Kevés vizet öntök hozzá ami pár perc párolás...
Elkészítési idő: 2 óraA leg finomabb leves az eredei vagy szegfű gombából de ha nincs akkor nagyon finom a barna shampionból. A zöldséget, répát karikára vágom, és a gombával együtt zsiradékon fedő a...
Elkészítési idő:A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük. Sózzuk, majd ha felforr, a leveskock...
Elkészítési idő: