menu

Családireceptkönyv.hu

Húsleves


Írta:

Elk. idő: 3-4óra
Adag: 4fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 kg hús (lehet sertés, csirke, kakas)
- fél karalábé
- 1 zeller (akkora legyen, mint a karalábé)
- 2-3 szál zellerzöldjét
- egy méretesebb krumpli (legyen a karalábéhoz hasonló méretű)
- karfiol (nem olyan fontos, ha kimarad a levesből, az sem baj, ezért nem kell belőle olyan sok)
- kelkáposzta (kisebb méretű is elég)
- sárgarépa (ízlés szerint néhány szálat, de ne spórolj vele!)
- fehérrépa (szintén)
- 1 paradicsom (lehetőleg ne koktélparadicsom legyen)
- 1 zöld paprika
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika, petrezselyem
- 1 marék egész bors
- 2 db húsleveskocka

Elkészítés:


Nagyon fontos, hogy mindent alaposan tisztíts meg, mielőtt belehelyezed a fazékba! A húsokat jól mosd meg, a zöldségeket pucold meg. Néhány zöldséget kicsit korábban kell kivenni a levesből, mint a többit, mert különben nagyon szétfőnek, és túl intenzív ízt adnak a levesnek. Ilyen például a karfiol.
A lényeg: Miután megtisztítottad a hozzávalókat, fogd a szuper lábasodat és önts tele jó sok hidegvízzel. Ezután szépen helyezd bele a húsokat!
Az a bizonyos hab:
Amikor megjelenik a hab, a készülő leves tetején, szűrd le, akár kanállal, akár szűrővel, ezt a műveletet többször is megismételheted, miközben fő a leves.
A lehabozás után jöhetnek a zöldségek! Azért csak most, mert a vitamin ilyenkor tud a legjobban kioldódni belőlük, hiszen ekkorra a hús zsírja már kezd kifőni.
Ha nem fér el benne ennyi minden, akkor se add fel, a répákat óvatosan beledugdoshatod még, hogy mindenhova jusson belőle.
És akkor vérge elmehetsz a dolgodra. A leves szépen, lassan fődögélhet, néha azért pillants rá és kóstold meg, hogy elég sós lesz-e. Figyelj a hagymára, hogy mennyire főtt szét, ha úgy látod, hogy kezd szétesni, nyugodtad hajítsd bele a szemétbe, így nem úszkálnak majd darabkák a gyönyörű szép levesedben.
Ez a leves, bizony akár három órán át is főhet.Ne feledd, hogy végig lassú tűzön főzd, és semmiképp se kevergesd meg, mert attól zavaros lesz a leves!
Amikor minden megpuhult, óvatosan szedd ki a zöldségeket és a húst, hagyd leülepedni a levest és öntsd át egy üveg jénaiba! Azért ebbe javasoljuk, mert így szépen látszik majd a leves aranysárga színe!

Húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Sütőtök krémleves sült kacsamájjal
Sütőtök krémleves sült kacsamájjal

1 sütőtök 1 db vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma zöldség alaplé 3-4 dl tejszín só őrölt bors rozmaring ág őrölt fahéj 1 érett kacsamáj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kunsági húsleves
Kunsági húsleves

1. Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. 2. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst. 3. Sóval, törött borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szárazbableves
Szárazbableves

1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni. 2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar VÖRÖSLENCSE LEVES KOLBÁSZ-CHIPSSZEL
VÖRÖSLENCSE LEVES KOLBÁSZ-CHIPSSZEL

Először is fogjátok a vöröshagymát és kevés olajon kezdjétek el párolni. A répát pucoljátok meg, vágjátok karikára és dobjátok a hagyma mellé. Ami mindenképp kell bele, az egy kis...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk