80 dkg sertés rövidkaraj (kicsontozott vagy 2 nagy csirkemell)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
50 dkg burgonya
1 db tojás
4 evőkanál finomliszt (finom)
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A tálaláshoz
3 dl tejföl
15-20 dkg sajt (reszelt)
A húsokat mosd meg, majd egy kicsit klopfold ki, sózd, borsozd, egy kis fokhagymás olajjal kend át őket, majd tedd félre. A krumplit hámozd meg, reszeld le, majd nyomkodd ki a vizet belőle. Ha ez megvan, üsd hozzá a tojást, és adj hozzá annyi lisztet, amitől összeáll tócsniszerű masszává. Sózd és borsozd ízlésednek megfelelően. Vedd elő a kedvenc borzaskasütő serpenyődet, önts bele jó sok olajat, hogy elfedje a sülő hússzeleteket, és forrósítsd fel. Most jöhetnek a húsok, forgasd meg őket lisztben, majd burkold a krumplis masszába.Ha már elég meleg - ne a legmagasabb fokozatra tedd a tűzhelyet, közepesen forró olajra lesz szükséged - az olaj, jöhetnek bele a bundázott húsok, innen ugyanaz a dolgod, mint bármilyen más rántott hús készítésekor: ügyelni arra, hogy ne égjen oda nagyon a bunda, de a hús azért átsüljön. Amíg készülnek, reszeld le a sajtot, és keverd össze a tejfölt a maradék fokhagymával - természetesen tört állapotban. A frissen elkészült húsokra tegyél egy réteg fokhagymás tejfölt, majd a reszelt sajtot.
A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA húst megmossuk, felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. A vajon átsütjük sóval és kakukkfűvel fűszerezett hússzeleteket. Ráöntjük a tejet és a citrom kifacsart levét. Fedő alatt, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapockát kis kockákra darabolni, mint pörköltöt elkezdeni főzni. Amikor a húsdarabok félig puhák, hozzáadni a savanyú káposztát, babérlevelet, egész borsot, kissé fölengedni vízz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés A gombóchoz valókat jól összedolgozzuk, vizes kézzel dió nagyságú gombócokat készítünk, és egy tányéron, vagy deszkán félretesszük, elkészítjük a mártást. Olajon megdi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű