80 dkg sertés rövidkaraj (kicsontozott vagy 2 nagy csirkemell)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
50 dkg burgonya
1 db tojás
4 evőkanál finomliszt (finom)
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A tálaláshoz
3 dl tejföl
15-20 dkg sajt (reszelt)
A húsokat mosd meg, majd egy kicsit klopfold ki, sózd, borsozd, egy kis fokhagymás olajjal kend át őket, majd tedd félre. A krumplit hámozd meg, reszeld le, majd nyomkodd ki a vizet belőle. Ha ez megvan, üsd hozzá a tojást, és adj hozzá annyi lisztet, amitől összeáll tócsniszerű masszává. Sózd és borsozd ízlésednek megfelelően. Vedd elő a kedvenc borzaskasütő serpenyődet, önts bele jó sok olajat, hogy elfedje a sülő hússzeleteket, és forrósítsd fel. Most jöhetnek a húsok, forgasd meg őket lisztben, majd burkold a krumplis masszába.Ha már elég meleg - ne a legmagasabb fokozatra tedd a tűzhelyet, közepesen forró olajra lesz szükséged - az olaj, jöhetnek bele a bundázott húsok, innen ugyanaz a dolgod, mint bármilyen más rántott hús készítésekor: ügyelni arra, hogy ne égjen oda nagyon a bunda, de a hús azért átsüljön. Amíg készülnek, reszeld le a sajtot, és keverd össze a tejfölt a maradék fokhagymával - természetesen tört állapotban. A frissen elkészült húsokra tegyél egy réteg fokhagymás tejfölt, majd a reszelt sajtot.
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon.Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is le...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz egész csülköt előző este beáztatjuk, majd kb. 3 órát főzzük. A Római tálat beáztatjuk. Amikor a csülök már majdnem megfőtt, kizsírozzuk a római tálat, és az aljára tesszük a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeletek szélét bevágjuk, hogy sütés közben ne kunkorodjanak fel. 2. Klopfoljuk, megsózzuk, étolajban fehéredésig kisütjük. 3. Eközben a megmosott rizst 2 dl ételíz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. 2. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki; végül a hagymával, valamint az elhabart tojásokkal együtt add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű