A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál rétesliszt, 2 evőkanál hideg víz.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel, ezután hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és még 5 percig verjük a habot. Majd a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a lisztet.
A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.
Rizs -re víz + tej + cukor fele + citrom héj ==> felforralni és félretenni. Tojássárgája + vaj ==> összekeverni + rizshez adni + liszt + tojáshab . Sütőformát kizsírozzuk + morz...
Elkészítési idő:Elkészítés: 1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 1 óraAz áfonyán kívül minden alapanyagot egy tálba teszünk és összekavarjuk. Ha a tészta csomómentes, belekeverjük az áfonyát is. A tésztát elosztjuk két kiolajozott bögrében és a mikro...
Elkészítési idő: