A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál rétesliszt, 2 evőkanál hideg víz.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel, ezután hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és még 5 percig verjük a habot. Majd a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a lisztet.
A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.
A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezegőssé nem válik. Kivesszük a tésztát a lábasból e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűstamag kalacsfeny //streicheglanz Magas fényű termékek (kalács, briós) felületi kezeléséhez ajánljuk. Alkalmazásával kiváltható a nyers tojás, megnő a gyártási biztonság, költ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadagoljuk a tejet és a tejszínt. Kikaparjuk a vaníliarudat, és hozzáadjuk a krémhez, majd a lisztet is eldolgozzuk a tésztába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elkeverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet és sűrű palacsinta tésztát keverünk belőle. (Olyan sűrűségű legyen mint a méz.) Az almákat meghám...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű