50 dkg mascarpone/natúr krémsajt
20 dkg cukor
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
kevés rum
2 csomag babapiskóta
5 dl tejes kávé
kakaó a tetejére
A 6 tojást külön választom. A sárgáját a cukorral, két kanál kávéval 15 percig kavarom/géppel/, és fokozatosan hozzákeverem a mascarponét. A tojásfehérjét habbá verem és óvatosan az egészet összekeverem. A babapikótákat megáztatom a tejes rumoskávéban, és egy magasabb tálba lerakom. Amikor a tál alját befedi az ázott piskóta, ráöntöm a krémet, megint piskóta, megint krém, és a tetejét kakaóval megszóróm.
Tojás nélkül összekeverjük a hozzávalókat,majd hozzáadjuk a tojást is.Szükség esetén adhatunk hozzá kevés tejfölt,hogy kellőképpen formázható legyen a tészta állaga.Elfelezzük,egyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 réteg: 1,5 dcl viz, 1 csomag zselatin. Hideg vizbe beletenni és hagyni addig amig megduzzad, aztán forráspontig felmelegíteni. 3 tojás sárgáját , 3 evőkanál porcukorral, 1 csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadunk 1/2 csg vaníliás pudingport, 2-3 ek. cukrot, ízlés szerint fahéjat és kb. fél dl vizet, majd sűrűsödésig főzzük. A meggyet kimagoz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a puha vajat/margarint robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beletesszük az egész tojásokat, végül belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet. A...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes