A tésztához:
-40 dkg liszt
-3 tojássárgája
-15 dkg margarin vagy zsír
-10 dkg porcukor
-2 ek. tejföl
-csipet só
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
-3 tojásfehérje
-10 dkg porcukor
-1 citrom reszelt héja
-2-3 ek. baracklekvár
-20 dkg darélt dió
-fél dl rum
A tészta hozzávalóit összegyúrom, 1/3 részét félreteszem, a másik felét kinyújtom és kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem ( vagy sütőpapíros tepsibe helyezem. )
A töltelékhez először felverem a tojásfehérjét, majd hozzáadom a porcukrot, és így még egy kicsit tovább verem. Fakanállal óvatosan belekeverem a töltelék többi hozzávalóját, az így kapott masszát rásimítom a tésztára, majd a tészta félretett részét a reszelő nagylyukú oldalán egyenletesen ráreszelem. ( Ezt úgy a legkönnyebb, ha előtte a reszelni való tésztát egy 10 – 15 percre a mélyhűtőbe tesszük )
Kb. egy 30 * 22-es tepsit használjunk.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon ( 160 – 170 fokon ) lassan süssük, kb. 30 perc alatt.
A mazsolát beáztatjuk, majd a rizst felrakjuk az édesítővel és 4 dl tejjel – hardcorabbak vízzel – főni. Néha vessünk rá egy kósza pillantást, egy kis kavarás, egy kis mosoly… amir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Elkészítése nagyon egyszerű a tojásokat a cukorral, vajjal , lekvárral habosra kell keverni. 2. Majd hozzá kell adni a tejjel és sütőporral összekevert lisztet. 3. Csomó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhogy a csigát szoktuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű