menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g darált sertéshús, 1 tojás, 1-2 evk. zsemlemorzsa, só, bors, kevéske piros arany,továbbá egy doboz gomba, egy kis doboz tejföl, 1 hagyma, 1 paprika, kevés olaj, só, bors, pirospaprika

Elkészítés:


Először elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal,piros arannyal. Apró diónyi gombóckákat formálunk. Készítünk egy pörkölt alapot: egy kevés olajban egy hagymát üvegesre pirítunk, rátesszük az apróra darabolt zöld friss paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, aztán felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a gombócokat és fedő alatt kb 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, ezzel is öt percet pároljuk, majd lisztes tejföllel behabarjuk

Trükkök, tippek, praktikák:


. Köretnek általában valamilyen tésztát főzök, de finom rizzsel is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csala Évi
Cukkinis csirke
Cukkinis csirke

Cukkinit hosszában pucoloval csikokra izélem, sozom 20 percig hagyom állni aztán kinyomkodom. Csibéhez hozzadom a cukkinit, paradicsomot, sot, borsot, fokhagymaport. Olajba tesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tünde
Töltött paprika
Töltött paprika

1. Egy 2 literes edényben vizet forralunk 3 kávéskanál sóval. 2. A forralás közben felaprítjuk a hagymát és olajon megpirítjuk. 3. A forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a rizst....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Hortobágyi sertésborda
Karaj - Hortobágyi sertésborda

1. A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük. 2. Tűzálló tálba rakjuk, kevés vízzel hígított bort öntünk alá, és fedő a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Lecsós tarja
Lecsós tarja

A tarjaszeleteket alaposan kiklopfoljuk, megszórjuk curryvel, lisztbe forgatjuk, és felforrósitott vajban pár perc alatt megsütjük mindkét oldalukat. Félretesszük a húsokat, és a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk