300 g darált sertéshús, 1 tojás, 1-2 evk. zsemlemorzsa, só, bors, kevéske piros arany,továbbá egy doboz gomba, egy kis doboz tejföl, 1 hagyma, 1 paprika, kevés olaj, só, bors, pirospaprika
Először elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal,piros arannyal. Apró diónyi gombóckákat formálunk. Készítünk egy pörkölt alapot: egy kevés olajban egy hagymát üvegesre pirítunk, rátesszük az apróra darabolt zöld friss paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, aztán felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a gombócokat és fedő alatt kb 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, ezzel is öt percet pároljuk, majd lisztes tejföllel behabarjuk
. Köretnek általában valamilyen tésztát főzök, de finom rizzsel is.
A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom,...
Elkészítési idő: 75 perc1. A húsgolyóhoz a hozzávalókat összekeverjük, majd 40-50 percig állni hagyjuk. 2. Diónyi golyókat formálunk belőle, majd tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sü...
Elkészítési idő: másfél óra1. A főtt csülköt kicsontozzuk, majd a húst hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk. 2. A tojást habosra verjük a tejjel (csülöklével), hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított és leres...
Elkészítési idő: