300 g darált sertéshús, 1 tojás, 1-2 evk. zsemlemorzsa, só, bors, kevéske piros arany,továbbá egy doboz gomba, egy kis doboz tejföl, 1 hagyma, 1 paprika, kevés olaj, só, bors, pirospaprika
Először elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal,piros arannyal. Apró diónyi gombóckákat formálunk. Készítünk egy pörkölt alapot: egy kevés olajban egy hagymát üvegesre pirítunk, rátesszük az apróra darabolt zöld friss paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, aztán felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a gombócokat és fedő alatt kb 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, ezzel is öt percet pároljuk, majd lisztes tejföllel behabarjuk
. Köretnek általában valamilyen tésztát főzök, de finom rizzsel is.
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, majd kevés vajon elősütjük. A paradicsomot, csípős paprikát, vöröshagymát szeleteke vágjuk. A hússzeleteket tepsi...
Elkészítési idő:Recept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a...
Elkészítési idő:Egy kis tálban összekeverjük a ketchupot az őrölt római köménnyel, a gyömbérrel meg 5-6 gerezd reszelt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Bekenegetjük vele a kisebb darabokra vágott...
Elkészítési idő: 14+1,10 óra