Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bakonyi betyárgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g darált sertéshús, 1 tojás, 1-2 evk. zsemlemorzsa, só, bors, kevéske piros arany,továbbá egy doboz gomba, egy kis doboz tejföl, 1 hagyma, 1 paprika, kevés olaj, só, bors, pirospaprika

Elkészítés:


Először elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal,piros arannyal. Apró diónyi gombóckákat formálunk. Készítünk egy pörkölt alapot: egy kevés olajban egy hagymát üvegesre pirítunk, rátesszük az apróra darabolt zöld friss paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, aztán felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a gombócokat és fedő alatt kb 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, ezzel is öt percet pároljuk, majd lisztes tejföllel behabarjuk

Trükkök, tippek, praktikák:


. Köretnek általában valamilyen tésztát főzök, de finom rizzsel is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel
Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel

A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom,...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar húsgolyó cheddar szósszal
húsgolyó cheddar szósszal

1. A húsgolyóhoz a hozzávalókat összekeverjük, majd 40-50 percig állni hagyjuk. 2. Diónyi golyókat formálunk belőle, majd tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sü...

Elkészítési idő: másfél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Sörben sült, malacsült káposztával.
Sörben sült, malacsült káposztával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csülök - Fokhagymás füstölt csülök - OK
Csülök - Fokhagymás füstölt csülök - OK

1. A főtt csülköt kicsontozzuk, majd a húst hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk. 2. A tojást habosra verjük a tejjel (csülöklével), hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított és leres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk