80 dkg marhapecsenye vagy lapos hátszín
Olaj
Bors
Mustar
Hagyma
Fokhagyma
Csíkokra felvágom, lehártyázom, bekenem mustárral és borssal, felöntöm olajjal, hogy teljesen ellepje.
Fokhagymát és karikára vágott vöröshagymát rakok hozzá
2-3 napig pácolom, minden nap átforgatom.
Leszűröm az olajtól.
2x ledarálom a hagymával együtt, háromnegyed teavajjal, kecsap, mustár, só, bors, piros paprika, meleg pirítós kenyérre kenem, lilahagymával nagyon finom.
Az aludttejet egy fazékba öntjük, apránként beleszórjuk a grízt, és állandó keverés közben addig főzzük, míg a szemek megpuhulnak és besűrűsödik. Pici cukor is kerülhet bele. Ezut...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral a citrom héjával felforraljuk és a tűzhely szélére húzzuk míg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják. Kanállal keverge...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://streetkitchen.hu/vegetarianus-etelek/hazi_hummusz_egyszeruen/?fbclid=IwAR3qVFoPZtUL50ne3DRjTSUh0yWixPNXLI5ZzKVK9tvuDLZDezisnnW2Bls
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos tejbe és hagyjuk felfutni. 2. Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. 3. D...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz