10 kg uborka
3 csomag Haas uborka tartósító
Fűszerek
6 liter víz
9dl 10%ecet
40 dkg cukor
150 g só
A hozzávalókat felforraljuk,hozzáadjuk a tasak tartalmát és elkeverjük. A forró levet az uborkákra töltjük az üveg pereméig, majd azokat jól lezárjuk.
3. Az így elkészített savanyúságot fénytől védett, hűvös helyen tároljuk.
Kettő darab 5 literes és négy darab két és fél literes üveg lesz belőle
A hozzávalókat megmossuk, apró darabokra vágjuk. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, és rá rétegezzük a zöldségeket. 180 C-on puhára sütjük. Közben többször átkeverhetjük. Ha megpuhul...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűAz étolajon a hagymát, megpárolom, hozzá adom a fokhagymát, majd az összes hozzávalóval együtt puhára főzöm. Az elkészült krémet turmix gépel pépesítem, és forrón üvegekbe töltöm,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA zöldségeket megmossuk, kockákra vágjuk. Olajra rárakjuk a hagymát, ha egy kicsit megpirult, sorban mehet bele a paprika, a paradicsom, a paradicsomlé, a ketchup és ízlés szerint...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot feldaraboljuk, az egészet kétszer ledaráljuk. 2. 1/2 órát főzzük, sűrítjük, kicsit a botmixerrel pépesítjük. 3. Sózzuk (aki akar 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű