50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a tejet, a citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. Kisebb - vajazott lisztezett - tepsibe öntjük a masszát és 180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összemorzsoltam a hideg vajjal, hozzáadtam a tojások sárgáját és a porcukrot, és gyors mozdulatokkal összeálló tésztává gyúrtam. Hűtőben pihentettem 10 percig. 2. Lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. -A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel jól kidagasztjuk a t...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, kb 3/4-ét tepsibe nyújtjuk, megkenjük (sok!) lekvárral, a maradék tésztából rácsot teszünk rá, megsütjük. Porcukorral megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz