Hozzávalók
300 g liszt
250 g szobahőmérsékletű vaj
80 g porcukor
1 tojás
1 tk sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 tk szárított levendulavirág
levendulás porcukor díszítéshez
A vajat, a tojást és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzá keverjük a száraz hozzávalókat is. Frissen tartó fóliára (folpack) rúd formájúra halmozzuk a keveréket úgy, hogy amikor a fólia segítségével feltekerjük, egy kb. 4-5 cm átmérőjű hengert kapjunk. a fóliába tekert hengert egy estére a hűtőbe tesszük. Másnap vékony szeleteket vágunk a rúdból, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a szeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, megszórjuk levendulás porcukorral.
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejben felfuttatott élesztőt és pici sót. A tésztát simára gyúrjuk, és négy cipóra osztjuk. Ezutá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMiután a tészta kiolvadt kicsit megnyújtom. 12 téglalapot vágok belőle, 4×3-at. A téglalap egyik oldalába bemetszéseket vágok. A másik oldalába belekanalazom a túrós keveréket, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű