Hozzávalók
300 g liszt
250 g szobahőmérsékletű vaj
80 g porcukor
1 tojás
1 tk sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 tk szárított levendulavirág
levendulás porcukor díszítéshez
A vajat, a tojást és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzá keverjük a száraz hozzávalókat is. Frissen tartó fóliára (folpack) rúd formájúra halmozzuk a keveréket úgy, hogy amikor a fólia segítségével feltekerjük, egy kb. 4-5 cm átmérőjű hengert kapjunk. a fóliába tekert hengert egy estére a hűtőbe tesszük. Másnap vékony szeleteket vágunk a rúdból, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a szeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, megszórjuk levendulás porcukorral.
Keverjük össze az élesztőt és a cukrot a langyos tejjel és hagyjuk, hogy üljön egy pár percig, míg az élesztő buborékok, és habok fel. Adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat keverjük habosra a nyírfacukor porral. Egyesével keverjük hozzá a tojásokat. 10 dkg zabpelyhet késes robotgépben aprítsunk porrá. Adjuk hozzá a zabpehely másik felét, a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat /3 db/meghámozom, gerezdekre szedem, majd kockára vágom. Egy lábosban a 2 dl vízzel és a cukor egyharmadával /5 dkg/ felforralom, majd belekanalazom a grízt és pár pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát vízbe, rumba vagy víz és rum keverékébe áztatjuk pár órára, majd felhasználás előtt leszűrjük. Piskóták: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes