3 bögre liszt
-1 1/2 csomag sütőpor
-3 doboz joghurt ( 140 g-os ) vagy lehet csak tejföl 420g... - -vagy fele joghurt fele tejföl
-4 kanál cukor
3 egész tojás
-2 vaniliás cukor
mindent összekeverünk
-galuska szerü tésztát kapunk
-két kanállal forró olajba szaggatjuk
-a tészta magától megfordul akkor biztos átsült
-az elsö adag kisütése után ellenörizni kell hogy a belseje megsült e
- itatól papirra szedjük
- porcukorba ..vagy kakaós cukorba forgatjuk
vigyázzunk ne nagyon égjen az olaj mert akkor keserü izű lesz
Szétválasztjuk a tojássárgáját és a fehérjét. A 6 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük (azért ezzel kezdem, hogy így biztosan jók a tojások, ha gond van velük, ami külsőr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A kölest felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, picit megkavarjuk, majd legalább egy órát ázni hagyjuk. - Utána a kölest leszűrjük, és egy kisebb lábasba tesszük. Főzzük is meg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal összedolgozzuk sima masszává. Egy 30×20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk és a masszát egyenletesen elkenjük rajta....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kekszport elkeverjük a cukorral (glukononnal), a kakaóval, majd elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal. A befőttléhez hozzáadjuk a rumaromát, majd fokozatosan adagoljuk a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű