menu

Családireceptkönyv.hu

10 perces fánk


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 bögre liszt

-1 1/2 csomag sütőpor

-3 doboz joghurt ( 140 g-os ) vagy lehet csak tejföl 420g... - -vagy fele joghurt fele tejföl

-4 kanál cukor

3 egész tojás

-2 vaniliás cukor

Elkészítés:


mindent összekeverünk

-galuska szerü tésztát kapunk

-két kanállal forró olajba szaggatjuk

-a tészta magától megfordul akkor biztos átsült

-az elsö adag kisütése után ellenörizni kell hogy a belseje megsült e

- itatól papirra szedjük

- porcukorba ..vagy kakaós cukorba forgatjuk

Trükkök, tippek, praktikák:


vigyázzunk ne nagyon égjen az olaj mert akkor keserü izű lesz

10 perces fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madártej
Madártej

A tejet felteszem forrni kb 1 dl kihagyok. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy pici sóval felverem habnak kb 1 kanál cukrot teszek bele. A sárgáját a cukorral és a vaníliáscu...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
bögrés tejszelet
bögrés tejszelet

Vízgőz felett a hozzávalókat a liszt kivételével felolvasztottam, folyamatosan kevergettem, amíg szép egyenletes lett a krém. Után még melegen hozzáadtam a lisztet és jó alaposan ö...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rákóczi túrós lepény
Rákóczi túrós lepény

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon félig megsütjük, ez körülbelül 15-20 perc. Ezután jön rá a tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Fánk
Fánk

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy csipet sóval és cukorral. Összedolgozzuk a hozzávalókat. Olajban megsütjük. Meghintjük porcukorral miután kissé kihűlt. Variációk: Megt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk