-60 dkg liszt
-1 sütöpor
-2 tojás
-6 evőkanál porcukor
-8 evőkanál tejföl
-2 tasak vaniliás cukor
- 0,8 cl rum vagy pár csepp aroma
-csipet só
-porcukor a szóráshoz
a lisztet elkeverjük a sütöporral + só
-egy másik tálban tojást simára keverjük porcukor+vaniliás cukor + tejföl
-hozzáadjuk a sütőporos lisztet ...jól eldolgozzuk
- ha kicsit ragadós még adunk hozzá 1-2 kanál lisztet
-lisztezett felületen elnyújtjuk közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk
--készithetünk lyukat is a közepébe
-bő forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük
-konyhai papirtörlőre szedjük
-porcukorral megszorjuk
Elkészítés: A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót. Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a margarint, a tojássárgáját, ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. 2. Öt részre osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojássárgát habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, majd az olajat is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk. 2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is. 3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: Könnyű