-60 dkg liszt
-1 sütöpor
-2 tojás
-6 evőkanál porcukor
-8 evőkanál tejföl
-2 tasak vaniliás cukor
- 0,8 cl rum vagy pár csepp aroma
-csipet só
-porcukor a szóráshoz
a lisztet elkeverjük a sütöporral + só
-egy másik tálban tojást simára keverjük porcukor+vaniliás cukor + tejföl
-hozzáadjuk a sütőporos lisztet ...jól eldolgozzuk
- ha kicsit ragadós még adunk hozzá 1-2 kanál lisztet
-lisztezett felületen elnyújtjuk közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk
--készithetünk lyukat is a közepébe
-bő forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük
-konyhai papirtörlőre szedjük
-porcukorral megszorjuk
A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat egyenként belekeverjük. Majd belekeverjük a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 170 fokra, majd a hozzávalókat, a tortadara kivételével, jól keverjük össze. Ha ezzel elkészültünk, akkor mehet hozzá a dara is. Azért fontos, hogy utoljára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy...
Elkészítési idő: 30 PERC Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a géppel bedagasztjuk. Félretesszük kelni 45-50 percre. A töltelékhez megolvasztjuk a nutellát, hogy jó folyós legyen, rákenjük a téglalapra nyújtott tésztára...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű