-60 dkg liszt
-1 sütöpor
-2 tojás
-6 evőkanál porcukor
-8 evőkanál tejföl
-2 tasak vaniliás cukor
- 0,8 cl rum vagy pár csepp aroma
-csipet só
-porcukor a szóráshoz
a lisztet elkeverjük a sütöporral + só
-egy másik tálban tojást simára keverjük porcukor+vaniliás cukor + tejföl
-hozzáadjuk a sütőporos lisztet ...jól eldolgozzuk
- ha kicsit ragadós még adunk hozzá 1-2 kanál lisztet
-lisztezett felületen elnyújtjuk közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk
--készithetünk lyukat is a közepébe
-bő forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük
-konyhai papirtörlőre szedjük
-porcukorral megszorjuk
Für den Sabayon Weißwein, Orangenlikör, etwas Pfeffer, 30 g Zucker und Eigelb in einen Schlagkessel geben. Mit den Quirlen des Handrührers im heißen Wasserbad (darf nicht kochen!)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba rakom,jól összegyúrom,gyorsan de alaposan.Majd hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Másnap,nyújtom perec szaggatóval szagatom 180 fokon sütöm. A csok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű