menu

Családireceptkönyv.hu

Almapaprika Ecetben


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-Almapaprika
-ecet
-só
-szemes bors
- babérlevél
-cukor
-zellerzöld
-mustármag az aljára

Elkészítés:


-az almapaprikákat megmossuk,lecsepegtetjük
-a szárukból annyit levágunk,hogy csak 1 cm maradjon majd üvegekbe rakjuk
-ecetet forralunk két és félszer annyi vizzel mint az ecet,sót ( mérjük meg a cukros-ecetes levet,,,ahány liter lé van annyi evőkanál sót tegyübk bele )
-szemesborsot,babérlevelet és bőven cukrot teszünk bele
( általában 1 dl ecethez 10 dkg cukrot tegyünk )
-felforraljuk
- az előkészitett üvegebe kis csokor jól megmosott és leszikkasztott zellerzöldet teszünk szárastól meg 2-3 babérlevelet
az ecetes levet forrón a paprikára öntjük
-- hagyjuk kissé hülni,majd leöntjük a levet,újra felforraljuk és ismét ráöntjük a paprikákra
-lekötjük és száraz dunsztban hagyjuk kihülni

Almapaprika Ecetben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ecetes uborka
Ecetes uborka

1. Az alaposan megmosott uborkát szépen sorban belerakjuk az üvegekbe, közé vagy az üvegek aljára kaprot teszünk (aki nem szereti a kapor ízét, természetesen elhagyhatja), majd ráö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári csalamádé
Nyári csalamádé

A megtisztított zöldségféléket vékony csíkokra reszeljük, vagy gyaluljuk és adunk hozzá kevés őrölt borsot is.Salátalét készítünk ecet-cukor-só és kevés víz hozzáadásával, amit a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Gogosari la rece
Gogosari la rece

Gogosarii se spala si se taie felii dupa cum doriti (in 4 sau felii mai mici). Se pun intr-un vas mai mare se adauga sarea,otetul, zaharul, salicilul si se amesteca totul bine. Se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Gyors savanyú uborka
Gyors savanyú uborka

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk