Családireceptkönyv.hu

Almapaprika Ecetben


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-Almapaprika
-ecet
-só
-szemes bors
- babérlevél
-cukor
-zellerzöld
-mustármag az aljára

Elkészítés:


-az almapaprikákat megmossuk,lecsepegtetjük
-a szárukból annyit levágunk,hogy csak 1 cm maradjon majd üvegekbe rakjuk
-ecetet forralunk két és félszer annyi vizzel mint az ecet,sót ( mérjük meg a cukros-ecetes levet,,,ahány liter lé van annyi evőkanál sót tegyübk bele )
-szemesborsot,babérlevelet és bőven cukrot teszünk bele
( általában 1 dl ecethez 10 dkg cukrot tegyünk )
-felforraljuk
- az előkészitett üvegebe kis csokor jól megmosott és leszikkasztott zellerzöldet teszünk szárastól meg 2-3 babérlevelet
az ecetes levet forrón a paprikára öntjük
-- hagyjuk kissé hülni,majd leöntjük a levet,újra felforraljuk és ismét ráöntjük a paprikákra
-lekötjük és száraz dunsztban hagyjuk kihülni

Almapaprika Ecetben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenye...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Művészi savanyúság
Művészi savanyúság

A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével feltesszük a tűzre, közben a zöldségeket megpucoljuk, és a kívánt méretű és formájú szeletekre vágjuk,díszítjük,faragjuk, majd bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Alma télire
Alma télire

Az almákat megpucoljuk.Felszeletelem apróbb közepesen vékony kockákra. Amit vízbe rakunk bele, a vízbe citrom levet öntünk, hogy ne barnuljon meg az alma. Leszűröm lábosba rakom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csalamádé Télire
Csalamádé Télire

A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve meg szórjuk a fűszerekkel . 24 óra alatt többször átforgatjuk, majd vödörbe töltjük ! Nem romlik meg !

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk