menu

Családireceptkönyv.hu

Almapaprika Ecetben


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-Almapaprika
-ecet
-só
-szemes bors
- babérlevél
-cukor
-zellerzöld
-mustármag az aljára

Elkészítés:


-az almapaprikákat megmossuk,lecsepegtetjük
-a szárukból annyit levágunk,hogy csak 1 cm maradjon majd üvegekbe rakjuk
-ecetet forralunk két és félszer annyi vizzel mint az ecet,sót ( mérjük meg a cukros-ecetes levet,,,ahány liter lé van annyi evőkanál sót tegyübk bele )
-szemesborsot,babérlevelet és bőven cukrot teszünk bele
( általában 1 dl ecethez 10 dkg cukrot tegyünk )
-felforraljuk
- az előkészitett üvegebe kis csokor jól megmosott és leszikkasztott zellerzöldet teszünk szárastól meg 2-3 babérlevelet
az ecetes levet forrón a paprikára öntjük
-- hagyjuk kissé hülni,majd leöntjük a levet,újra felforraljuk és ismét ráöntjük a paprikákra
-lekötjük és száraz dunsztban hagyjuk kihülni

Almapaprika Ecetben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bedobálós savanyúság
Avatar Kovács Zoltán Károlyné Kedvelnék
Bedobálós savanyúság

Az alapanyagokat alaposan megmossuk és beletesszük egy tetszés szerinti vödörbe. Én most egy 5 l -es műanyag dobozba készítettem. Az alábbi recept 30 literhez van kiszámolva!! 1 d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztával töltött paradicsom-paprika
Káposztával töltött paradicsom-paprika

1. Szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg kori...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Gogosari la otet, fara fierbere
Gogosari la otet, fara fierbere

Spalam gogosarii, le scoatem cotoarele si ii taiem fasii.Punem gogosarii intr-un vas si adaugam zaharul, otetul, sarea si boabele de piper. Nu le fierbem ca la reteta clasica, se a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Tzaziki
Tzaziki

Egy tál fölött, sűrű lyukú szűrőben vagy vászonkendőben hagyd a joghurtot lecsöpögni legalább 3 órán át, de még jobb egy egész éjszaka. A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot has...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk