-Almapaprika
-ecet
-só
-szemes bors
- babérlevél
-cukor
-zellerzöld
-mustármag az aljára
-az almapaprikákat megmossuk,lecsepegtetjük
-a szárukból annyit levágunk,hogy csak 1 cm maradjon majd üvegekbe rakjuk
-ecetet forralunk két és félszer annyi vizzel mint az ecet,sót ( mérjük meg a cukros-ecetes levet,,,ahány liter lé van annyi evőkanál sót tegyübk bele )
-szemesborsot,babérlevelet és bőven cukrot teszünk bele
( általában 1 dl ecethez 10 dkg cukrot tegyünk )
-felforraljuk
- az előkészitett üvegebe kis csokor jól megmosott és leszikkasztott zellerzöldet teszünk szárastól meg 2-3 babérlevelet
az ecetes levet forrón a paprikára öntjük
-- hagyjuk kissé hülni,majd leöntjük a levet,újra felforraljuk és ismét ráöntjük a paprikákra
-lekötjük és száraz dunsztban hagyjuk kihülni
1. Az alaposan megmosott uborkát szépen sorban belerakjuk az üvegekbe, közé vagy az üvegek aljára kaprot teszünk (aki nem szereti a kapor ízét, természetesen elhagyhatja), majd ráö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldségféléket vékony csíkokra reszeljük, vagy gyaluljuk és adunk hozzá kevés őrölt borsot is.Salátalét készítünk ecet-cukor-só és kevés víz hozzáadásával, amit a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGogosarii se spala si se taie felii dupa cum doriti (in 4 sau felii mai mici). Se pun intr-un vas mai mare se adauga sarea,otetul, zaharul, salicilul si se amesteca totul bine. Se...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű