menu

Családireceptkönyv.hu

Almapaprika Ecetben


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-Almapaprika
-ecet
-só
-szemes bors
- babérlevél
-cukor
-zellerzöld
-mustármag az aljára

Elkészítés:


-az almapaprikákat megmossuk,lecsepegtetjük
-a szárukból annyit levágunk,hogy csak 1 cm maradjon majd üvegekbe rakjuk
-ecetet forralunk két és félszer annyi vizzel mint az ecet,sót ( mérjük meg a cukros-ecetes levet,,,ahány liter lé van annyi evőkanál sót tegyübk bele )
-szemesborsot,babérlevelet és bőven cukrot teszünk bele
( általában 1 dl ecethez 10 dkg cukrot tegyünk )
-felforraljuk
- az előkészitett üvegebe kis csokor jól megmosott és leszikkasztott zellerzöldet teszünk szárastól meg 2-3 babérlevelet
az ecetes levet forrón a paprikára öntjük
-- hagyjuk kissé hülni,majd leöntjük a levet,újra felforraljuk és ismét ráöntjük a paprikákra
-lekötjük és száraz dunsztban hagyjuk kihülni

Almapaprika Ecetben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Uborka hidegen Vali módra
Uborka hidegen Vali módra

Üvegek sterilizálása az én módszeremmel: Az üvegeket én úgy szoktam kifőzni, hogy egy nagyobb lábosban vizet forralok, de mielőtt beleraknám az üvegeket, azokat a csapból jövő fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kertész
Garumban marinált káposzta
Garumban marinált káposzta

A káposzta felső burkoló leveleit leválasztjuk. A fej káposztát 8 részre vágjuk, a torzsa maradványokat lenyessük. A céklát megpucoljuk és karikákra vagy fél karikákra szeljük....

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ecetes kisdinnye
Ecetes kisdinnye

Előkészítjük az üvegeket: 5-6 db 0,7 literes üveget forró vízzel kimosunk. Vízbe áztatunk 6-8 db fából készült savanyúság leszorító spatulát. Az éretlen kicsi görögdinnyét megmoss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Csalamádé
Csalamádé

Vékonyra szeletelni a hozzávalókat és 24 órát állni hagyni kavargatni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk