--3 tojás,
--150 g liszt,
--200 g cukor,
--4 nagy alma.
- 1/2 kávéskanál sütőpor
-aki szereti az megszórhatja kevés őrölt fahéjjal
--A tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább.
--A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze.
--Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámozhatjuk, vágjuk vékony szeletekre. aki szereti megszórja kevés őrölt fahéjjal is
-- Egy 23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki vajjal és öntsük bele az almaszeleteket.
--A tésztát öntsük rá és egy kicsit keverjük össze, hogy mindenhova jusson belőle.
-- 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig sütjük Ellenőrizzük, hogy átsült, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, kapcsoljuk le a tortaformát és porcukorral megszórva kínáljuk.
Elkészítése: a darált kekszet a kávéval vagy kakaóval, a 3 kanál cukorral, összedolgozzuk (mint a keksztekercshez) A pudinghoz való 3 dl. tejből 1 dl. elveszünk, ebbe beletördeljük...
Elkészítési idő:A kihűlt tésztát annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti e...
Elkészítési idő: 1,5 óraformáljunk gombócokat és pálcikára szúrva tegyük mélyhűtőbe, majd mártsuk olvasztott csokiba és szórjuk meg pörkölt diódarabokkal.
Elkészítési idő:Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sü...
Elkészítési idő: 40 perc