--3 tojás,
--150 g liszt,
--200 g cukor,
--4 nagy alma.
- 1/2 kávéskanál sütőpor
-aki szereti az almát megszórhatja kevés őrölt fahéjjal
--A tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább.
--A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze.
--Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámozhatjuk, vágjuk vékony szeletekre.
-- Egy 23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki vajjal és öntsük bele az almaszeleteket.
--A tésztát öntsük rá és egy kicsit keverjük össze, hogy mindenhova jusson belőle.
-- 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig sütjük Ellenőrizzük, hogy átsült, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, kapcsoljuk le a tortaformát és porcukorral megszórva kínáljuk.
A tojásfehérjét habbá verem. A margarint megolvasztom, hozzáadom a cukrot, a tojás sárgáját, a vanília aromát/cukrot, a tejet. Végül a lisztben elkevert sütőport. Beleforgatom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük. A tésztá...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőport és a lisztet összekeverjük, a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojást és a porcukrot összekeverjük egy másik tálban, majd hozzáönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű