--3 tojás,
--150 g liszt,
--200 g cukor,
--4 nagy alma.
- 1/2 kávéskanál sütőpor
-aki szereti az megszórhatja kevés őrölt fahéjjal
--A tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább.
--A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze.
--Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámozhatjuk, vágjuk vékony szeletekre. aki szereti megszórja kevés őrölt fahéjjal is
-- Egy 23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki vajjal és öntsük bele az almaszeleteket.
--A tésztát öntsük rá és egy kicsit keverjük össze, hogy mindenhova jusson belőle.
-- 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig sütjük Ellenőrizzük, hogy átsült, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, kapcsoljuk le a tortaformát és porcukorral megszórva kínáljuk.
A kíhűlt tejbegrízzel összekavarom a túrót, citromhéjat. Gombócokat formázok belőle és vajon pirított cukros morzsába görgetem (esetleg fahéj passzolhat hozzá).
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk össze a vajat, a lisztet, 30 gram cukrot, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot, majd a tésztát pihentessük 1 óra hosszat. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, a tepsit bélel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban(ne áztassuk el). Ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes