25 dkg liszt
-8 dkg porcukor
-2 evőkanál méz
-5 dkg vaj
-1 tojás
-1 mokkáskanál szódabikarbóna
-2 evőkanál tejföl
-KRÉM
-1,5 kg reszelt alma
-1 kis kanál fahéj
-1 dl tej
-2 csomag vaniliaás puding
--20 dkg cukor
- kb.20 dkg ( kis csomag babapiskóta
-kevés rum
a tésztának valókat összekeverjük
-2- lapot sütünk egy közepes tepsi hátán
-Krém
-az almát pucoljuk reszeljük egy lábasba
-a 20 dkg cukorral pároljuk + kis kanál fahéj
-1 dl tejben elkeverjük a 2 csomag vaniliás pudinggal
-amikor az alma megpuhult hozzákeverjük a pudingot
-kicsit pihentettjük és elkezdjük a lapot tölteni
a fele alma töltelékke
-az almára baba piskótát sorakoztatunk
-meglocsoljuk kevés rummal
-majd az alma másik fele
-az almára jön a másik lap
-tetejére pocukrot szórunk
1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat csak a végén dolgozzuk bele. 2. A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire...
Elkészítési idő: kb.: 3/4 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet a cukorral ,sóval, zsiradékkal elmorzsoljuk, az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összedolgozzuk. 2. A tésztának...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Habosra keverjük a tekercsekhez a margarint a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Összeszitáljuk a lisztet és a sütőport. Beledolgozzuk a masszába. 2. Négy részr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesfelsorolt hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy sima tészta legyen. Vajazott-lisztezett tepsiben kisütjük. Megtölthetjük pudingos krémmel, lekvárral, tetejét leönthetjük rumos má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű