Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
2 dl langyos tej
6 dkg puha margarin
3 dkg élesztő
1 tojás
7 dkg porcukor
reszelt citromhéj
1 mk zöld kardamommag őrölt (elhagyható,de ettől lesz pikáns íze)
A töltelékhez:
25 dkg túró
1 csomag vaníliás pudingpor
8 dkg cukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
kevés rum, amibe előtte megáztatom
1 citrom reszelt héja
A lekenéshez:
1 tojás
Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel.
A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint.
A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.
Közben készítsük el a tölteléket.
A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.
Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.
Előmelegített sütőben, szilikonnal bélelt sütőlapon süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.
A tetejüket kenjük le felvert tojással.
170 hőfokon 15-20 perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Porcukorral megszórva tálaljuk. Frissen a legfinomabb!
Kb 18 db lesz belőle.
A tejből mérjünk ki 100 ml mennyiséget, 1 ek. cukrot, és futtassuk fel az élesztőt. Majd a többi hozzávalóval gyúrjunk lágy tésztát. Ez annyira lágy, hogy nem is igényel dagasztógé...
Elkészítési idő:A mandulát először magában, majd a porcukorral és a kakaóval összekeverve, 4-5 kanalanként újra ledaráljuk. Átszitáljuk, és ha maradtak benne nagyobb darabok, ismét aprítjuk. A toj...
Elkészítési idő:Az olajat kb 180 fokra hevítem, ha nem tudjuk megmérni akkor egy kanalat beleteszünk az olajba, és ha kis buborékok jelennek meg a kanálon akkor elég meleg az olaj A hozzávalókb...
Elkészítési idő: 50 perc