- Tepsi mérete: 23 x 38 cm
- 40 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-15 dkg zsír
-1/2 csomag sütőpor
-2 dl tejföl
-csipet só
Töltelék:
-1.5 kg alma
-cukor ízlés szerint
-fahéj ízlés szerint
-1 vaníliás pudingpor
A tészta szórásához:
-1 ek zsemlemorzsa
A tepsi béleléshez:
sütőpapír
-A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
-Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal.
-Egy lábasba tesszük,megpároljuk,majd kihűtjük.
-A pudingport hozzá keverjük.
-Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
-A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére.
-Megszórjuk morzsával és az almát elegyengetjük rajta.
-A másik darab tésztát is ketté vágjuk.
-Egyiket tepsi méretre nyújtjuk és az almára helyezzük.
-A tésztát hosszában bevagdaljuk.
-A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk és keresztben a vágott tésztára helyezzük.
Így szép rácsos lesz a tésztán teteje.
-Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük(30 perc).
A mogyorót kissé megpirítjuk, s ha kihűlt, lemorzsoljuk a héját. A cukrot, vizet, vajat, kakaót elkeverjük és 1-2 percig kevergetve forraljuk. Ha levettük a tűzről, hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 5 percA szeletelt mandulát egy sütőpapírral fedett tepsire szórjuk, elsimítjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen, és 180 fokos sütőben 4-5 perc alatt illatosra pirítjuk. Közben a cukr...
Elkészítési idő:Elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük a tejbe...
Elkészítési idő:A vizet a zsírral forrásig főzzük, majd belekeverjük a lisztet, azután egyesével a tojásokat és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Nyomózsákkal dió nagyságú ha...
Elkészítési idő: