- Tepsi mérete: 23 x 38 cm
- 40 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-15 dkg zsír
-1/2 csomag sütőpor
-2 dl tejföl
-csipet só
Töltelék:
-1.5 kg alma
-cukor ízlés szerint
-fahéj ízlés szerint
-1 vaníliás pudingpor
A tészta szórásához:
-1 ek zsemlemorzsa
A tepsi béleléshez:
sütőpapír
-A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
-Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal.
-Egy lábasba tesszük,megpároljuk,majd kihűtjük.
-A pudingport hozzá keverjük.
-Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
-A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére.
-Megszórjuk morzsával és az almát elegyengetjük rajta.
-A másik darab tésztát is ketté vágjuk.
-Egyiket tepsi méretre nyújtjuk és az almára helyezzük.
-A tésztát hosszában bevagdaljuk.
-A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk és keresztben a vágott tésztára helyezzük.
Így szép rácsos lesz a tésztán teteje.
-Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük(30 perc).
Aprítsuk fel a csokikat, negyedeljünk el minden kockát! A lisztet keverjük össze az élesztőporral, majd a tojást, a vajat és a 2 féle cukrot keverjük el egy másik tálban (itt kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlkészítés: Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival jól kidolgozzuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. 20 percig pihentetjük, majd 6 cipót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott és magházától megtisztított almát nagy lyukú reszelőn legyaluljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk nem kelesztjük, pihentetjük míg a tölteléket elkészítjük A porcukrot vízzel felforraljuk és elosztva a töltelékre öntjük, ha nem elég híg pici méz vagy lekvár, ha túl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű