- Tepsi mérete: 23 x 38 cm
- 40 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-15 dkg zsír
-1/2 csomag sütőpor
-2 dl tejföl
-csipet só
Töltelék:
-1.5 kg alma
-cukor ízlés szerint
-fahéj ízlés szerint
-1 vaníliás pudingpor
A tészta szórásához:
-1 ek zsemlemorzsa
A tepsi béleléshez:
sütőpapír
-A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
-Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal.
-Egy lábasba tesszük,megpároljuk,majd kihűtjük.
-A pudingport hozzá keverjük.
-Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
-A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére.
-Megszórjuk morzsával és az almát elegyengetjük rajta.
-A másik darab tésztát is ketté vágjuk.
-Egyiket tepsi méretre nyújtjuk és az almára helyezzük.
-A tésztát hosszában bevagdaljuk.
-A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk és keresztben a vágott tésztára helyezzük.
Így szép rácsos lesz a tésztán teteje.
-Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük(30 perc).
A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy kivajazott, lisztezett tepsibe. Előmelegített,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepestészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk, annyira van szükség, hogy a tészta formázható legyen, de ne legyen ragadós. Az összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára. A tésztát lisztezett deszkán egyenletes vastagságúra kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes