-1 liter tej
-,25 dkg rizs ,
- csipet só
-4 tojás
--,4 dkg vaj,..
--10 dkg cukor
--,0.5 kg alma .
-2 vaniliás cukor,
-15 dkg savanykás lekvár
A legjobb ha fele viz .fele tejben tesszük oda főni a rizset
.A tojássárgáját kikavarjuk fehéredésig a cukorral+ margarinnal ,,,miután a főtt rizs kicsit hült összekeverjük a tojássárgájával..
-..egy formát amibe a a rizsettesszük kivajazunk prézlivel megszorjuk és belesimitjuk a rizs felét ..rá a megpucolt alma felét amit vékony szeletekre vágunk , megszorjuk fahéjjal,pici cukorral..erre . az alma másik felét szeleteljük... befedjük a rizs másik felével ,,,amire egy réteg lekvár kerül és irány a sütö...
-.A fehérjét felverjük kemény habbá minden tojásfehérjéhez 3 dkg cukrot adunk.
-Ha megbarnult kicsit a rizs teteje kivesszük a sütőből rá simitjuk a felvert habot ..kanállal mintázzuk és vissza toljuk a sütőbe amig szép világos barna lesz
A lisztet a vajjal és a porcukorral egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojás sárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán akkora korongot nyújtunk belőle (kb. 3-4 mm vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát vágjuk fel apró darabokra, majd öntsük fel annyi langyos vörösborral, hogy ellepje. Hagyjuk legalább egy fél óráig állni, majd öntsük egy szűrűbe és alaposan csepegtessük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni és be a hűtőbe. (Este összeállítani). Kis adagokban kinyújtani vékonyra, ha ragad, meglisztezni, és késsel felszedni a deszkáról. Lassan sütni, vigyázni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMikulás csizmák Hozzávalók: 15 dkg liszt 10 dkg vaj 5 dkg porcukor 3 dkg holland kakaó 1 tk. őrölt fahéj 1-2 ek. hideg víz (ha nem áll össze)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű