--1 kisebb fej nyers friss káposzta
-1 nagy sárgarépa
.- közepes fej hagyma
-só ,bors
-majonéz
-a káposztát ,+sárgarépát lereszeljük
-hagymát apróra vágjuk
-összekeverjük az egészet a majonézzel
-só, bors
hűtőben pihentetjük 1-2- napig is el áll csak nem szabad tejfölt tenni a majonézbe
A nyers céklát lereszeljük a sárgarépával és a savanykás almával (egy közepes cékla, 2 nagyobb répa, egy alma). Ezt lehet édesen is készíteni egy kis mézzel, dióval, de lehet sülte...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű8 dkg vajat felolvasztunk, beletesszük a lisztet,fehéredésig keverjük. A tűzről levesszük, majd a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük,visszarakjuk a tűzre és besűrít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenyőmagot egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, kivesszük, és hagyjuk hűlni. A paradicsomokat megmossuk, ketté vágjuk. Egy edénybe elkavarjuk az ecettel, az olaj felével, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk. Amikor a tojások langyosra (de nem hidegre!) hűlnek, a sárgájukat villával összetörjük és a puha vajjal habosra keverjük....
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű