-75 dkg liszt
-3 dkg élesztő
-1/2 liter tej
-2 tojás
-5 dkg margarin
-3 evőkanál cukor
4-5 evőkanál zsir
-40 dkg darált dió -
-1-2 cs. vaniliás cukor
a lisztet mélyebb tálba szorjuk ,közepébe egy kis mélyedést csinálok
-bele szórunk kevés cukrot .szétmorzsoljuk az élesztőt és meglocsoljuk kevés langyos tejjel
-megfuttatjuk aztán belekeverjük a tojásokat+ a puha margarint
-jól kidagasztjuk ...duplájára kelesztjük
-ha megkelt lisztes gyúródeszkára boritjuk kb. 1 cm vastagságúra nyújtom széthúzom a tésztát
-pogácsaszaggatóval kiszaggatom( én egy egy kiskanál szilvalekvárt is tettem a közepébe és úgy hajtottam össze és széleit összenyomkodtam )
-kb 4-5 evőkanál zsirt felolvasztunk
-egy tepsit is kizsirozunk
-vaniliáscukorral elkevert cukrot kavarok izlés szerint 40 dkg darált dióhoz
-egyenként elősször a zsirba mártom a tésztapogácsákat,aztán beleforgatom a cukrozott dióba
-Élére állitva szorosan sorba állitom a kizsirozott tepsiben
-kb.30 perc alatt szép pirosra sütöm
A panettone elkészítéséhez pár órával a kelesztés előtt vegyük ki az élesztőt a hűtőből. Arra figyeljünk, hogy minden alapanyag szoba-hőmérsékletű legyen, a tej pedig langyos. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.kb 40 perc 5-6mm vastagra nyújtjuk, nagyobb csészével kiszaggatjuk,vagy bármilyen forma lehet ,és négy helyen bevágju...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk. Két decit kisebb tálba öntünk, belekeverjük a cukrot, és rámorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel. Fél dl langyos tejben feloldjuk az édesítő table...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A mákot a cukorral elkeverjük, és ledaráljuk. A tejet felforraljuk, majd a búzadarát hozzáadva sűrűre főzzük. Hozzákeverjük s cukros mákot, hagyjuk kihűlni. Közben...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Közepes