Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Aranygaluska kicsit másképp


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-75 dkg liszt

-3 dkg élesztő

-1/2 liter tej

-2 tojás

-5 dkg margarin

-3 evőkanál cukor

4-5 evőkanál zsir

-40 dkg darált dió -

-1-2 cs. vaniliás cukor

Elkészítés:


a lisztet mélyebb tálba szorjuk ,közepébe egy kis mélyedést csinálok

-bele szórunk kevés cukrot .szétmorzsoljuk az élesztőt és meglocsoljuk kevés langyos tejjel

-megfuttatjuk aztán belekeverjük a tojásokat+ a puha margarint

-jól kidagasztjuk ...duplájára kelesztjük

-ha megkelt lisztes gyúródeszkára boritjuk kb. 1 cm vastagságúra nyújtom széthúzom a tésztát

-pogácsaszaggatóval kiszaggatom( én egy egy kiskanál szilvalekvárt is tettem a közepébe és úgy hajtottam össze és széleit összenyomkodtam )

-kb 4-5 evőkanál zsirt felolvasztunk

-egy tepsit is kizsirozunk

-vaniliáscukorral elkevert cukrot kavarok izlés szerint 40 dkg darált dióhoz

-egyenként elősször a zsirba mártom a tésztapogácsákat,aztán beleforgatom a cukrozott dióba

-Élére állitva szorosan sorba állitom a kizsirozott tepsiben

-kb.30 perc alatt szép pirosra sütöm

Aranygaluska kicsit másképp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hokkaido kalács
Hokkaido kalács

dagasztatom be a tésztát, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Kiborítom, 4 egyforma darabba vágom. Hosszú, keskeny csíkokat nyújtok belőle, megszórom csokilencsével és aszaltá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Kürtös kalács Anita verzió
Kürtös kalács Anita verzió

A tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot ha a friss élesztővel csinálom , ha a szárítottal akkor azt a liszthez keverem utólag . Hozzákeverem a tojást, lágy vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
karácsonyi bejgli
karácsonyi bejgli

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti kalács (Limara)
Húsvéti kalács (Limara)

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk