menu

Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska kicsit másképp


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-75 dkg liszt

-3 dkg élesztő

-1/2 liter tej

-2 tojás

-5 dkg margarin

-3 evőkanál cukor

4-5 evőkanál zsir

-40 dkg darált dió -

-1-2 cs. vaniliás cukor

Elkészítés:


a lisztet mélyebb tálba szorjuk ,közepébe egy kis mélyedést csinálok

-bele szórunk kevés cukrot .szétmorzsoljuk az élesztőt és meglocsoljuk kevés langyos tejjel

-megfuttatjuk aztán belekeverjük a tojásokat+ a puha margarint

-jól kidagasztjuk ...duplájára kelesztjük

-ha megkelt lisztes gyúródeszkára boritjuk kb. 1 cm vastagságúra nyújtom széthúzom a tésztát

-pogácsaszaggatóval kiszaggatom( én egy egy kiskanál szilvalekvárt is tettem a közepébe és úgy hajtottam össze és széleit összenyomkodtam )

-kb 4-5 evőkanál zsirt felolvasztunk

-egy tepsit is kizsirozunk

-vaniliáscukorral elkevert cukrot kavarok izlés szerint 40 dkg darált dióhoz

-egyenként elősször a zsirba mártom a tésztapogácsákat,aztán beleforgatom a cukrozott dióba

-Élére állitva szorosan sorba állitom a kizsirozott tepsiben

-kb.30 perc alatt szép pirosra sütöm

Aranygaluska kicsit másképp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Öt perces kuglóf
Öt perces kuglóf

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Omlós, ízletes bejgli egyszerűen (bögrésen is)
Omlós, ízletes bejgli egyszerűen (bögrésen is)

1. Először a tölteléket készítjük el. Két kisebb lábasba belemérünk másfél-másfél bögre cukrot. 2. Ezekre óvatosan ráöntjük a vizet, majd közepes lángon melegíteni kezdjük, de egy...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A cukrozott tejben az élesztőt megfuttatom, a többi hozzávalót kis adagokban hozzákeverem, galuska szerű tésztát kapunk. Ha megkelt a tészta, olvasztott margarinba mártogatott kan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Leopárd kalács
Leopárd kalács

A hozzávalókat tálba rakjuk, és szép sima tésztának kidagasztjuk. Rögtön kitesszük nyújtódeszkára, és három részre osztjuk. Két egyforma és egy kicsivel nagyobb gombócot formázunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk