-8-10 csirkecomb
-4 evökanál olivaolaj
-só,örölt bors
-Pikáns Narancsos Mártáshoz
-2 narancs leve
-2 evökanál méz
-2 evökanál barna balzsamecet
-1 evökanál ketchup
-1 teáskanál friss reszelt gyömbér
-3 cikk fokhagyma reszelve
1 pupozott evökanál étkezési keményitö// kukorica ///+
-pici so
-a hust megmossuk soval borsal és az olajjal alaposan összeforgatjuk
-tepsibe sorakoztatjuk
-lefedjük 30 percig sütjük, majd
-levesszük a foliat és még 20 percig piritjuk
-miközben sül a hús elkészitjük a mártást
-a hozzávalókat egy kisebb edényben összevegyitjük ,legvégén a keményitöt is beletesszük
-lassú tüznél kavargatva felforraljuk hogy szépen besürüsödjön
-a sült húst alaposan beleforgatjuk az édes -savanyú mártásba és forrón tálaljuk
-tálalhatjuk natur párolt rizzsel,burgonyával de zőldséggel is lehet tálalni
A csirkemellet hosszanti irányban 1 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat lapjára fektetjük, a vastagabb végétől 0,5 cm-re kettévágjuk, és széthajtjuk. Így egy kb. 20 cm-es csíkot kapu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást és a sajtkrémet robotgéppel simára keverjük, belevegyítjük a többi hozzávalót is. Híg nokedlitészta-állagúnak kell lennie. Ha túl sűrű, kevés tejjel hígítsuk, ha túl híg,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket felszeleteljük, átmossuk és két folpack között kiklopfoljuk, hogy a hús rostjai fellazuljanak. Esetleg nagyon enyhén a húsokat klopfolás után meg lehet sózni, ha v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikás lisztbe forgatjuk. Egy lábasban vajon hirtelen elősütjük a húsokat, legyen egy kis színe. Visszatesszük a lábasba mindet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű