-8-10 csirkecomb
-4 evökanál olivaolaj
-só,örölt bors
-Pikáns Narancsos Mártáshoz
-2 narancs leve
-2 evökanál méz
-2 evökanál barna balzsamecet
-1 evökanál ketchup
-1 teáskanál friss reszelt gyömbér
-3 cikk fokhagyma reszelve
1 pupozott evökanál étkezési keményitö// kukorica ///+
-pici so
-a hust megmossuk soval borsal és az olajjal alaposan összeforgatjuk
-tepsibe sorakoztatjuk
-lefedjük 30 percig sütjük, majd
-levesszük a foliat és még 20 percig piritjuk
-miközben sül a hús elkészitjük a mártást
-a hozzávalókat egy kisebb edényben összevegyitjük ,legvégén a keményitöt is beletesszük
-lassú tüznél kavargatva felforraljuk hogy szépen besürüsödjön
-a sült húst alaposan beleforgatjuk az édes -savanyú mártásba és forrón tálaljuk
-tálalhatjuk natur párolt rizzsel,burgonyával de zőldséggel is lehet tálalni
A pác hozzávalói Először a fűszereket az olívaolajjal alaposan összekeverjük. Felcsíkozzuk a csirkemellet, majd ráöntjük. Alaposan összedolgozzuk, és érni hagyjuk, míg elő...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá dobom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm… ekkor mehet bele a gomba, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, felcsíkozzuk, majd egy tálba téve addig folyatjuk rá a hideg vizet, míg a lefolyó víz már nem zavaros. Ezután lecsurgatjuk. Az olajat egy serpenyőben...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Kockákra vágjuk a húst. A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a húsra. Néhány órát vagy egy éjszakát pihentetjük a hűtőben, hogy jól összeérjen. 2. A lisztet a keményítőv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű