-50 dkg darált sertéscomb
-2 db tojás
-3 gerezd fokhagyma
-3- db szikkadt zsemle
-2 csipet só
-1 csapott kávéskanál őrölt bors
-1 kanál delikát
-50 dkg vékonyra szeletelt császárszalonna
- 1 kg burgonya
-50 dkg savanyúkáposzta
-2 evőkanál zsemlemorzsa
-1,5 dl étolaj
--A burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk. Ha a káposzta nagyon savanyú lenne, akkor egy 10 percre áztassuk hideg vízbe, majd jól csavarjuk ki. Ezután vágjuk össze, hogy apró legyen, ne hosszú szálas.
--A darált húshoz adjuk a fokhagymanyomón átnyomott gerezdeket
--A zsemléket vízbe áztatjuk, ha megpuhultak jól kinyomkodjuk, a húshoz adjuk. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát is
.Alaposan összedolgozzuk.
A szalonnaszeleteket kikészítjük , golyókat formázunk a húsból, majd betekerjük a szalonnába.
--Egy mély tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk őket. Középre tegyük.
- A két oldalára osszuk el a burgonyát, sózzuk meg, forgassuk össze. Majd oszlassuk el a burgonya tetején a savanyú káposztát.
- Locsoljuk meg mindenhol kb. 1,5 dl-nyi étolajjal.
200 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva addig sütjük, amíg a szalonna, a burgonya megpuhul.
- Ezután a fóliát le véve 180 fokra mérsékelve a hőfokot piros-ropogósra sütjük.
Elkészítjük a pácot, összekeverjük a mustárt, az olajat, a fűszerkeveréket és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. A húst megsózzuk, és a páccal mindkét oldalát bekenjük -mehet a...
Elkészítési idő: 110 min Nehézség: KözepesA paprikát megmosom és a csumájánál körbe vágom. A darált húst, a rizst és az apróra vágott vöröshagymát 1 tojással és fűszerekkel /só,bors,pirospaprika/ jól összekeverem. A töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kisebb gombákat egyben hagyjuk, a közepeseketü, a nagyobbakat negyedeljük. Száraz, forró, füstölésig hevített serpenyőben lepirítjuk a gombát, majd kiszedjük. A hússzeleteket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű