-50 dkg darált sertéscomb
-2 db tojás
-3 gerezd fokhagyma
-3- db szikkadt zsemle
-2 csipet só
-1 csapott kávéskanál őrölt bors
-1 kanál delikát
-50 dkg vékonyra szeletelt császárszalonna
- 1 kg burgonya
-50 dkg savanyúkáposzta
-2 evőkanál zsemlemorzsa
-1,5 dl étolaj
--A burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk. Ha a káposzta nagyon savanyú lenne, akkor egy 10 percre áztassuk hideg vízbe, majd jól csavarjuk ki. Ezután vágjuk össze, hogy apró legyen, ne hosszú szálas.
--A darált húshoz adjuk a fokhagymanyomón átnyomott gerezdeket
--A zsemléket vízbe áztatjuk, ha megpuhultak jól kinyomkodjuk, a húshoz adjuk. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát is
.Alaposan összedolgozzuk.
A szalonnaszeleteket kikészítjük , golyókat formázunk a húsból, majd betekerjük a szalonnába.
--Egy mély tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk őket. Középre tegyük.
- A két oldalára osszuk el a burgonyát, sózzuk meg, forgassuk össze. Majd oszlassuk el a burgonya tetején a savanyú káposztát.
- Locsoljuk meg mindenhol kb. 1,5 dl-nyi étolajjal.
200 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva addig sütjük, amíg a szalonna, a burgonya megpuhul.
- Ezután a fóliát le véve 180 fokra mérsékelve a hőfokot piros-ropogósra sütjük.
Elkészítése: A karajból levágunk 2 vékony szeletet és félre tesszük. Az egész karajnak a közepét kivájjuk, hogy egy cső szerű lyukas húsdarabunk legyen. Sózzuk, borsozzuk. A kivá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áztatott zsemléket - ha megszívták magukat vízzel -, kézzel kinyomkodom, és a darált húshoz teszem. Nyomok bele Piros Aranyat, törött paprikát, és hozzáteszem a két tojást. Fokh...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA krumplit felkarikázom és sós vízben félkeményre főzöm, leszűröm. A karajszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütöm. A lecs...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Nehéz