Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Baconbe tekert fasirt savanyú káposztás -burgonyával


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-50 dkg darált sertéscomb
-2 db tojás
-3 gerezd fokhagyma
-3- db szikkadt zsemle
-2 csipet só
-1 csapott kávéskanál őrölt bors
-1 kanál delikát
-50 dkg vékonyra szeletelt császárszalonna
- 1 kg burgonya
-50 dkg savanyúkáposzta
-2 evőkanál zsemlemorzsa
-1,5 dl étolaj

Elkészítés:


--A burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk. Ha a káposzta nagyon savanyú lenne, akkor egy 10 percre áztassuk hideg vízbe, majd jól csavarjuk ki. Ezután vágjuk össze, hogy apró legyen, ne hosszú szálas.
--A darált húshoz adjuk a fokhagymanyomón átnyomott gerezdeket
--A zsemléket vízbe áztatjuk, ha megpuhultak jól kinyomkodjuk, a húshoz adjuk. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát is
.Alaposan összedolgozzuk.
A szalonnaszeleteket kikészítjük , golyókat formázunk a húsból, majd betekerjük a szalonnába.
--Egy mély tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk őket. Középre tegyük.
- A két oldalára osszuk el a burgonyát, sózzuk meg, forgassuk össze. Majd oszlassuk el a burgonya tetején a savanyú káposztát.
- Locsoljuk meg mindenhol kb. 1,5 dl-nyi étolajjal.
200 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva addig sütjük, amíg a szalonna, a burgonya megpuhul.
- Ezután a fóliát le véve 180 fokra mérsékelve a hőfokot piros-ropogósra sütjük.

Baconbe tekert fasirt savanyú káposztás -burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anya
Sajtos fészek
Sajtos fészek

Keverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adjuk hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Oldalas - Kalocsai sült oldalas -OK
Oldalas - Kalocsai sült oldalas -OK

1. Az oldalast 2-3 ujjnyi széles darabokra vágjuk és megsózzuk. 2. Kuktába beletesszük a betétet, öntünk bele 2 dl vizet, és rárakjuk az oldalast. 3. Az edényt lezárjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Erdélyi flekken - OK
Tarja - Erdélyi flekken - OK

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fokhagymával. 2. Ezután mindegyiket lisztbe forgatjuk, és olajon megsütjük. 3. A hagymát felkarikázz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Töltött dagadó
Töltött dagadó

A dagadóba késünk és kezünk segítségével lyukat készítünk. A hagymákat apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a tojásokk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk