-50 dkg darált sertéscomb
-2 db tojás
-3 gerezd fokhagyma
-3- db szikkadt zsemle
-2 csipet só
-1 csapott kávéskanál őrölt bors
-1 kanál delikát
-50 dkg vékonyra szeletelt császárszalonna
- 1 kg burgonya
-50 dkg savanyúkáposzta
-2 evőkanál zsemlemorzsa
-1,5 dl étolaj
--A burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk. Ha a káposzta nagyon savanyú lenne, akkor egy 10 percre áztassuk hideg vízbe, majd jól csavarjuk ki. Ezután vágjuk össze, hogy apró legyen, ne hosszú szálas.
--A darált húshoz adjuk a fokhagymanyomón átnyomott gerezdeket
--A zsemléket vízbe áztatjuk, ha megpuhultak jól kinyomkodjuk, a húshoz adjuk. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát is
.Alaposan összedolgozzuk.
A szalonnaszeleteket kikészítjük , golyókat formázunk a húsból, majd betekerjük a szalonnába.
--Egy mély tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk őket. Középre tegyük.
- A két oldalára osszuk el a burgonyát, sózzuk meg, forgassuk össze. Majd oszlassuk el a burgonya tetején a savanyú káposztát.
- Locsoljuk meg mindenhol kb. 1,5 dl-nyi étolajjal.
200 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva addig sütjük, amíg a szalonna, a burgonya megpuhul.
- Ezután a fóliát le véve 180 fokra mérsékelve a hőfokot piros-ropogósra sütjük.
A húst, a rizst, az apróra vagdosott hagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, fűszerezzük és jól összegyúrjuk. Ételízesítős, forró vízbe kisebb gombócokat engedünk, majd lassú tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük. A hú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát összevágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a zöldségeket és a húst. Felöntjük v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csibemellfilét középen ketté, keresztben 3-3 korongra vágjuk. Az összes megmosott, megtörölgetett húst gyengén kiverjük, sóval, borssal, majoránnával, őrölt köménnyel megszórjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes