- 2-3 csomag bacon
- 1 kg darált hús
- 10 db tojás ( 3 a masszába ...7darab főtt tojás ráreszeljük
-- zsemlemorzsa
- 3-4 szelet áztatott kenyér
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kevés őrölt paprika
-petrezselyemzöld
kevés zsiradék
A darált húst a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és az egészen finomra aprított zöldpetrezselyemmel összekeverjük.
- Beleütjük a tojásokat, az áztatott kenyeret jól elkeverjük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen már folyós állaga. A masszát ketté osztjuk
-Egy alúfóliára kiterítjük az egyik masszát el egyengetjük és 3 1/2 keménytojást ráreszelünk .Szépen elkezdjük feltekerni mint a bejglit
- Egy őzgerincformát kikenünk zsiradékkal, egymás mellé belehelyezzük a baconöket, beletesszük a húst, és a tetején visszahajtjuk a bacont. Igy járunk el a másik masszánkal is. Alufóliával letakarjuk kb.50 per múlva levesszük a fóliát és pirosra sütjük Ekkor kiborítjuk az őzgerinc formából és a másik oldalát is pirosra sütjük
-Szeleteljük akármilyen körettel tálaljuk
Sütőbe tesszük, és közepes lángon készre sütjük.
1. A szépen megtisztított malacnak lefejtjük a bőrét, vigyázzunk, hogy meg ne sértsük. 2. Sonkás tésztát készítünk: a lisztből és 2 tojásból gyúrt kifőtt tésztát összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát lereszeljük, vagy nagyon finomra felvágjuk, a fokhagymát finomra törjük. A húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a hagymát, a fokhagymát nagyon alaposan összekev...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint, de lehetőleg használj őrlőmalmot mindkét esetben, mert sokkal finomabb ízt ad a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElőkészítjük a hozzávalókat: meghámozzuk, majd apróra szeleteljük a répát, vékony szeletekre vágjuk a pancettát és a gyömbért. Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a panc...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: Közepes