menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmalekvár


Írta:

Adag: 10-20
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


--4 1/2 kg birsalma ( pép )
--3 kg kristálycukor ( a péphez kb 70-80 dkg kilónként
--1-2 kávéskanál citromsav
pörkölt dió aki szereti






Elkészítés:


A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki.
-Aprítsuk fel darabokra.
-Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Állandóan kevergetve főzzük körülbelül egy órán keresztül.
Ha a gyümölcsök már puhák, burgonyanyomóval törjük össze.
-Adjuk hozzá a citromsót is.( és aki akarja tehet bele piritott dióbelet )
- Akkor jó a lekvárunk, ha a fakanálról már nem csurog le
-. Ha elkészültünk vele, töltsük tisztára mosott üvegekbe, zárjuk le azonnal és öt percre fordítsuk fejre.

Birsalmalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viktória
Lecsó tèlire 🍅🌶️🧅
Lecsó tèlire 🍅🌶️🧅

Először a hagymát kicsit meg kell dinsztelni ezután a paradicsom amit kicsit főzni kell,hogy levet engedjenés végül a paprika és a fűszerek. Meg kell főzni és ha kész a végén a ta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anya
Eperdzsem
Eperdzsem

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sült tea
Sült tea

13 kisebb üveg, kb. 3,7 liter sült tea. Felhasználáskor egy csésze forró vízhez 1-2 ek sült teát plusz mézet, citromot kell adni. Nagyon finom fagyira, rizskoch-ra, piskótára, j...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomlé - OK
Paradicsomlé - OK

1. A jól megmosott, szárától és hibás, éretlen részeitől megtisztított paradicsomot darabokra tördelve megfőzzük, áttörjük, levét sűrűre beforraljuk és üvegekbe öntjük. 2. Tet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk