Családireceptkönyv.hu

Birsalmalekvár


Írta:

Adag: 10-20
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


--4 1/2 kg birsalma ( pép )
--3 kg kristálycukor ( a péphez kb 70-80 dkg kilónként
--1-2 kávéskanál citromsav
pörkölt dió aki szereti






Elkészítés:


A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki.
-Aprítsuk fel darabokra.
-Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Állandóan kevergetve főzzük körülbelül egy órán keresztül.
Ha a gyümölcsök már puhák, burgonyanyomóval törjük össze.
-Adjuk hozzá a citromsót is.( és aki akarja tehet bele piritott dióbelet )
- Akkor jó a lekvárunk, ha a fakanálról már nem csurog le
-. Ha elkészültünk vele, töltsük tisztára mosott üvegekbe, zárjuk le azonnal és öt percre fordítsuk fejre.

Birsalmalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Bodzaszörp
Bodzaszörp

Egy nagy fazékban 5 liter vizet és 3,5 kg cukrot addig forralunk, amíg a cukor elolvad, majd félretesszük hűlni. Amikor már éppen csak langyos, feloldjuk benne a citromsavat (ez e...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkinis melegszendvicskrém télire
Cukkinis melegszendvicskrém télire

A hozzávalókat megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy nagy tepsibe terítjük. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd az olajjal összeforgatjuk. A tepsit 200 fokos sütőbe tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Feketeszeder szörp
Feketeszeder szörp

A feketeszedret megmossuk, majd összeturmixoljuk. Az 1 liter vizet, hozzáöntjük a péphez, majd egy sűrű szövésű szűrőn az egészet átszűrjük, hogy mag ne kerüljön bele. A levet bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Paradicsomfajták – Bemutatjuk a legjobb paradicsomfa
Paradicsomfajták – Bemutatjuk a legjobb paradicsomfa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk