Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Birsalmalekvár


Írta:

Adag: 10-20
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


--4 1/2 kg birsalma ( pép )
--3 kg kristálycukor ( a péphez kb 70-80 dkg kilónként
--1-2 kávéskanál citromsav
pörkölt dió aki szereti






Elkészítés:


A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki.
-Aprítsuk fel darabokra.
-Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Állandóan kevergetve főzzük körülbelül egy órán keresztül.
Ha a gyümölcsök már puhák, burgonyanyomóval törjük össze.
-Adjuk hozzá a citromsót is.( és aki akarja tehet bele piritott dióbelet )
- Akkor jó a lekvárunk, ha a fakanálról már nem csurog le
-. Ha elkészültünk vele, töltsük tisztára mosott üvegekbe, zárjuk le azonnal és öt percre fordítsuk fejre.

Birsalmalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Alma dzsem**
Alma dzsem**

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az almát vékony szeletekre vágjuk, főzőedénybe tesszük, meglocsoljuk a vízzel, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Svéd uborkasaláta télire
Svéd uborkasaláta télire

Uborkát és a hagymát alaposan megmosom, legyalulom, szeletelem, és ráteszem a fűszereket. Clingfilm-mel letakarom (Folpack) Többször átforgatom, miközben jó sok levet enged. K...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Csak 500 forint egy üveggel,  fermentált savanyúság
Csak 500 forint egy üveggel, fermentált savanyúság

Elkészítése: Gyaluljuk le vagy aprítsuk fel a fejeskáposztát, majd 5-10 percen át dolgozzuk bele a sót, míg a káposzta levet nem enged. Adjuk hozzá a mustármagot vagy köménym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Lecsó tèlire ??️?
Lecsó tèlire ??️?

Először a hagymát kicsit meg kell dinsztelni ezután a paradicsom amit kicsit főzni kell,hogy levet engedjenés végül a paprika és a fűszerek. Meg kell főzni és ha kész a végén a ta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk