menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmalekvár


Írta:

Adag: 10-20
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


--4 1/2 kg birsalma ( pép )
--3 kg kristálycukor ( a péphez kb 70-80 dkg kilónként
--1-2 kávéskanál citromsav
pörkölt dió aki szereti






Elkészítés:


A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki.
-Aprítsuk fel darabokra.
-Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Állandóan kevergetve főzzük körülbelül egy órán keresztül.
Ha a gyümölcsök már puhák, burgonyanyomóval törjük össze.
-Adjuk hozzá a citromsót is.( és aki akarja tehet bele piritott dióbelet )
- Akkor jó a lekvárunk, ha a fakanálról már nem csurog le
-. Ha elkészültünk vele, töltsük tisztára mosott üvegekbe, zárjuk le azonnal és öt percre fordítsuk fejre.

Birsalmalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csilizselé
Csilizselé

A paprikákat megmostam, szárazra töröltem, majd gumikesztyűt húzva a csiliknek eltávolítottam a szárrészét, és felvágva eltávolítottam a magokat. A kápia paprikát – kicsumázás utá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cukormentes lilahagyma-lekvár (paleo )
Cukormentes lilahagyma-lekvár (paleo )

Szeleteld fel a hagymát, és felhevített kókuszzsíron párold meg. Add hozzá az eritritet, öntsd fel a vörösborral, és keverd hozzá a fűszereket, végül pedig a balzsamecetet is. Fed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Fahéjjas őszibarack befőtt
Fahéjjas őszibarack befőtt

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, hámozd meg, vágd félbe, a magokat távolítsd el. Rakd egy-két percre citrommal elkevert vízbe, hogy ne barnuljon be, majd szedd ki, és csepegtesd l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Bodza ,akác , és hárs  szörp
Bodza ,akác , és hárs szörp

A virágokat óvatosan ollóval levágjuk úgy, hogy a virágpor ne hulljon ki belőle. Egy 5 l üvegbe helyezzük, és felöntjük a vízzel, bele karikázzuk a citromokat. Ha hűvös az idő, 2...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk