menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmalekvár


Írta:

Adag: 10-20
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


--4 1/2 kg birsalma ( pép )
--3 kg kristálycukor ( a péphez kb 70-80 dkg kilónként
--1-2 kávéskanál citromsav
pörkölt dió aki szereti






Elkészítés:


A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki.
-Aprítsuk fel darabokra.
-Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Állandóan kevergetve főzzük körülbelül egy órán keresztül.
Ha a gyümölcsök már puhák, burgonyanyomóval törjük össze.
-Adjuk hozzá a citromsót is.( és aki akarja tehet bele piritott dióbelet )
- Akkor jó a lekvárunk, ha a fakanálról már nem csurog le
-. Ha elkészültünk vele, töltsük tisztára mosott üvegekbe, zárjuk le azonnal és öt percre fordítsuk fejre.

Birsalmalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Paprikakrém (Csipős)
Paprikakrém (Csipős)

A paprikát megtisztitjuk a zöld részeitől és ledaráljuk a fokhagymával együtt.Hozzátesszük a sót,olajat és lassú tűzün elkezdjük főzni.Kb.20-25 percig főzzük,üvegekbe rakjuk,fejre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Lecsó *
Lecsó *

Ha megfőtt, akkor tesszük bele a szalicilt. Melegen üvegbe merjük, és dunsztba tesszük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Vizes uborka télire
Vizes uborka télire

Az uborkákat alaposan megmosom, a szár felőli végét levágom, nehogy keserű legyen! Alulra teszem az összevágott leveleket és a kaprot, ráállítom szép sorban az udorkákat, közé rak...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Lecsó 1 - OK
Lecsó 1 - OK

1. A zsiradékot egy 10 l-es fazékban felolvasztom, beleteszem a megvágott hagymát, lassú tűzön kavargatom és sorra ahogy vágom rakom hozzá a többi hozzávalókat. 2. Addig főztem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk