--4 1/2 kg birsalma ( pép )
--3 kg kristálycukor ( a péphez kb 70-80 dkg kilónként
--1-2 kávéskanál citromsav
pörkölt dió aki szereti
A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki.
-Aprítsuk fel darabokra.
-Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Állandóan kevergetve főzzük körülbelül egy órán keresztül.
Ha a gyümölcsök már puhák, burgonyanyomóval törjük össze.
-Adjuk hozzá a citromsót is.( és aki akarja tehet bele piritott dióbelet )
- Akkor jó a lekvárunk, ha a fakanálról már nem csurog le
-. Ha elkészültünk vele, töltsük tisztára mosott üvegekbe, zárjuk le azonnal és öt percre fordítsuk fejre.
A meggyet megmossuk és kimagozzuk.Ezután megmérjük, és minden kg meggyhez 0,6 kg cukrot adunk.Jól összekeverjük, és egy napot állni hagyjuk. Ezután feltesszük főni.Mikor már egy ki...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: NehézEgy napot áll, többször is megkavarom, majd üvegekbe töltöm, lezárom és a helyére teszem. VÍZ NEM KELL BELE ! Ebből a mennyiségből pontosan 10 db 7dl-es üveggel lesz
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhogy én készítettem: Az üvegeket és a kupakokat alaposan kimostam majd csira mentessé tettem ( az üveget negyedig feltöltöttem vízzel és 3 percre a mikróba tettem).A csavaros tet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű