--1 kg birsalma
--80 dkg cukor
---1 darab citrom
A birsalmákat felhasználás előtt le kell tisztítani: a piheszőröket papírtörlővel vagy konyharuhával le tudjuk dörzsölni, a maradékot folyóvíz alatt mossuk le. A birsalmasajthoz nem szükséges meghámozni és a magházat kivágni, csak felnégyelni. Tegyük a darabokat egy nagy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy épphogy ellepje. Főzzük puhára, majd szűrjük le. (A leszűrt levet is felhasználhatjuk, főzhetünk belőle birszselét.)
-vágjuk ki a magházat és botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
Az így kapott massza az alapja a birsalmasajtnak.
+A birsalma masszát tegyük vissza a fazékba és öntsük hozzá a citromlevet, hogy ne színeződjön el, majd adjuk hozzá a cukrot is.
-Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
-Hűtsük szobahőmérsékletűre. Ha téglalap alakú tömböket szeretnénk, öntsük fóliával bélelt őzgerincformába. Száraz, hűvös helyen tároljuk két-három napig, majd ha a teteje megszilárdult, borítsuk ki sütőpapírra, hogy a másik oldala is tudjon szikkadni. Minimum egy-két hétig hagyjuk tovább megszilárdulni, közben időnként forgassuk át, hogy minden részét érje levegő, különben befülled és penészesedik.
-
1. A sajtot 8-10 mm-es szeletekre vágom, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom, majd a panírozást megismétlem. 2. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára...
Elkészítési idő:+ 1 Uborka
Elkészítési idő:Forraljuk fel a mandulatejet /vagy kókusztejet/, majd keverjük hozzá a kakaóport, az eritritet és legvégül a nagyon apróra darált mogyorót. Főzzük sűrűre. Tiszta, zárható üvegbe tö...
Elkészítési idő: