menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--1 kg birsalma
--80 dkg cukor
---1 darab citrom

Elkészítés:


A birsalmákat felhasználás előtt le kell tisztítani: a piheszőröket papírtörlővel vagy konyharuhával le tudjuk dörzsölni, a maradékot folyóvíz alatt mossuk le. A birsalmasajthoz nem szükséges meghámozni és a magházat kivágni, csak felnégyelni. Tegyük a darabokat egy nagy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy épphogy ellepje. Főzzük puhára, majd szűrjük le. (A leszűrt levet is felhasználhatjuk, főzhetünk belőle birszselét.)
-vágjuk ki a magházat és botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
Az így kapott massza az alapja a birsalmasajtnak.
+A birsalma masszát tegyük vissza a fazékba és öntsük hozzá a citromlevet, hogy ne színeződjön el, majd adjuk hozzá a cukrot is.
-Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
-Hűtsük szobahőmérsékletűre. Ha téglalap alakú tömböket szeretnénk, öntsük fóliával bélelt őzgerincformába. Száraz, hűvös helyen tároljuk két-három napig, majd ha a teteje megszilárdult, borítsuk ki sütőpapírra, hogy a másik oldala is tudjon szikkadni. Minimum egy-két hétig hagyjuk tovább megszilárdulni, közben időnként forgassuk át, hogy minden részét érje levegő, különben befülled és penészesedik.
-

Birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lenmagos zöldséges aszalt szelet
Lenmagos zöldséges aszalt szelet

A zöldségeket kis vízzel turmixolom, ízlés szerinti mennyiségben és összetételben. A magokat aprítógépben masszává aprítom (ha szükséges kis vizet ide is öntök). Itt bátran lehe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ét csoki
Ét csoki

Olvassz vajat a lábosban, majd a cukrot is olvaszd fel benne. Kavarj, kavarj rendületlenül! Amikor elelegyedett a kettő, akkor a kakaóport és a fahéjat is hozzáöntheted, illetve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Mustáros pác
Mustáros pác

Ezeket összekeverni és rákenni a húsra, majd megsütöm

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töki pompos – Kenyérlángos
Töki pompos – Kenyérlángos

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt. A tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk