menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--1 kg birsalma
--80 dkg cukor
---1 darab citrom

Elkészítés:


A birsalmákat felhasználás előtt le kell tisztítani: a piheszőröket papírtörlővel vagy konyharuhával le tudjuk dörzsölni, a maradékot folyóvíz alatt mossuk le. A birsalmasajthoz nem szükséges meghámozni és a magházat kivágni, csak felnégyelni. Tegyük a darabokat egy nagy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy épphogy ellepje. Főzzük puhára, majd szűrjük le. (A leszűrt levet is felhasználhatjuk, főzhetünk belőle birszselét.)
-vágjuk ki a magházat és botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
Az így kapott massza az alapja a birsalmasajtnak.
+A birsalma masszát tegyük vissza a fazékba és öntsük hozzá a citromlevet, hogy ne színeződjön el, majd adjuk hozzá a cukrot is.
-Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
-Hűtsük szobahőmérsékletűre. Ha téglalap alakú tömböket szeretnénk, öntsük fóliával bélelt őzgerincformába. Száraz, hűvös helyen tároljuk két-három napig, majd ha a teteje megszilárdult, borítsuk ki sütőpapírra, hogy a másik oldala is tudjon szikkadni. Minimum egy-két hétig hagyjuk tovább megszilárdulni, közben időnként forgassuk át, hogy minden részét érje levegő, különben befülled és penészesedik.
-

Birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tonhalas tortilla szendvics
Tonhalas tortilla szendvics

A tonhalról leöntjük az olajat. Összekeverjük a sajttal, majonézzel és borssal. A tortilla lapokat megkenjük a tonhalkrémmel. Mindegyiket befedjük 5-5 szelet sonkáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Hagebuttenmarmelade
Hagebuttenmarmelade

Hagebutten waschen, Stiel und Fliege entfernen und mit wenig Wasser weichkochen. Erst durch ein grobes, dann ein feines Sieb passieren. Mus(750g) mit Gelierzucker und den übrigen Z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
CUKKINIS LEPENY
CUKKINIS LEPENY

A cukkiniket lereszeljuk a reszelo nagyobbik lyukas oldalan Bele tesszuk a sot,borsot,vegetat Utana a villaval felvert tojasokat Azutana a lisztet es a zsemlemorzsat (a liszt es...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk