--2 bögre liszt (2 dl-es bögrével mérjük )
- 2 bögre tej
- 4 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 ek kristálycukor
+ olaj a sütéshez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük.
-Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét.
--Olajjal kikenjük minden palacsinta előtt mint a vékony palacsintánál
. Porcukorral, pudinggal, lekvárral, kakaóval tálaljuk. Lehet egyből dupla adaggal csinálni, mert pillanatok alatt elfogy.
. A vajat, a tejet és a cukrot összemelegítjük, addig míg a vaj és a cukor fel nem olvad. Én mikróban csináltam. 2. Ezután hozzákeverjük a kakaóport és a rumaromát, majd a meggyet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy2,5 dl-es börgét használunk.A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és a zsírt, amiket nagyjából elmorzsolunk, inkább kenünk a lisztben, mert ugye puha, szobahőmérsékletű vajat hasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat alaposan ki kell keverni a cukrokkal,majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Hozzáreszeljük a citromhéjat ,végül hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű