--2 bögre liszt (2 dl-es bögrével mérjük )
- 2 bögre tej
- 4 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 ek kristálycukor
+ olaj a sütéshez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük.
-Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét.
--Olajjal kikenjük minden palacsinta előtt mint a vékony palacsintánál
. Porcukorral, pudinggal, lekvárral, kakaóval tálaljuk. Lehet egyből dupla adaggal csinálni, mert pillanatok alatt elfogy.
1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. Fontos: Ne verj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat egy tálban összkeverjük, majd a gyümölcsöt is a masszához adjuk. A tepsit kilisztezzük, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben sütjük. Akkor van kész, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as).A tepsit néhá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű