--2 bögre liszt (2 dl-es bögrével mérjük )
- 2 bögre tej
- 4 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 ek kristálycukor
+ olaj a sütéshez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük.
-Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét.
--Olajjal kikenjük minden palacsinta előtt mint a vékony palacsintánál
. Porcukorral, pudinggal, lekvárral, kakaóval tálaljuk. Lehet egyből dupla adaggal csinálni, mert pillanatok alatt elfogy.
A száraz hozzávalókat eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, elkeverjük, és el is készült a tészta. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, kb. 32x40 cm-es tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy csipet sóval, a 15 dkg porcukorral és a sütőporral egy tálban alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk. A tojást felverjük kissé, nem kell nagyon habosra, inkább...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben habverővel jól dolgozd össze a tejet, a tojást és az olvaszto...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKezdd el bemelegíteni a sütőt! Keverd össze a szilárd alapanyagokat! Én le is szoktam szitálni, de ez kihagyható. Egy bögre 240 ml.Add hozzá a folyékony anyagokat! Jól keverd össz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű